Agenda Filmtheater De Fabriek speelweek 18 t/m 24 april

Deze week in De Fabriek. Landelijke premières: Back to Black, Green Border, Patrick and the Whale, The Peasants. Specials: Cineville Speciaaltje – The Sweet East, L’Abbé Pierre met Afternoon Tea, Babel Cinema: Point of Origin – Building a House in Austria, FabrieksKlassieker Amy.

Back to Black vertelt het levensverhaal van Amy Winehouse, van haar opvoeding en bruisende jaren in Londen tot haar intense reis naar wereldwijd succes. De film laat ook de welbekende donkere kant zien. Gedurende haar hele carrière tot aan haar tragische dood bleef de zangeres worstelen met haar demonen, haar roem en de toxische knipperlichtrelatie met haar grote liefde. Een ode aan één van de meest iconische muzieksterren van de 21e eeuw: Amy Winehouse.

Amy. Als dé superster van een generatie en een authentieke jazzartiest pur sang, schreef en zong Amy vanuit het diepst van haar hart. Ze gebruikte haar muzikale gave om haar persoonlijke problemen te uiten. De combinatie van haar rauwe eerlijkheid en haar talent resulteerde in enkele van de origineelste en meest bejubelde nummers van deze eeuw, waarvoor zij bekroond werd met zes Grammy Awards. Haar wereldwijde succes had echter ook zijn keerzijde…
Naar aanleiding van de release van de nieuwe biopic Back to Black vertonen we ook eenmalig de met een Oscar bekroonde documentaire Amy uit 2015.

Donderdag 18 april

Vrijdag 19 april

Zaterdag 20 april

Zondag 21 april

  Maandag 22 april

Dinsdag 23 april

Woensdag 24 april