Agenda Filmtheater de Fabriek speelweek 16 t/m 22 maart

In de aankomende speelweek, vanaf donderdag, de volgende films en specials: De Franse misdaadkomedie Mon crime, met een hilarische rol van Isabelle Huppert. Het bekroonde familie-epos Leila’s Brothers laat een fascinerend beeld zien van de hedendaagse Iraanse maatschappij.

In Love Life schijnt de getalenteerde Japanse regisseur Kôji Fukada opnieuw zijn licht op de complexiteit van menselijke relaties en het omgaan met grote emoties als liefde en verdriet. Klondike brengt ons gevaarlijk dichtbij de plek waar het vliegtuig MH17 negen jaar geleden neerstortte, in een toen al door oorlog verscheurd Oekraïne. Nu eindelijk te zien in de Zaanstreek is A Man Called Otto, de nieuwe film met Tom Hanks, een remake van de voor twee Oscars genomineerde tragikomedie Een man die Ove heet.
De grote winnaar van de Oscars, Everything Everywhere All at Once is eenmalig terug op het grote doek. We vieren St. Patrick’s Day met The Banshees of Inisherin en een Salmiak Stout van Brouwerij HOOP. En op woensdag 22 maart is er weer een live opera van Royal Opera House te zien in De Fabriek, ditmaal Puccini’s Turandot. 

MON CRIME gaat deze week in landelijke première op donderdag 16 maart 20.00. Verder te zien op vrijdag 17 maart 19.00, zaterdag 18 maart 21.30, zondag 19 maart 20.10, maandag 20 maart 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1151-mon+crime.html

Jaren ’30, Parijs. Als de jonge actrice Madeleine wordt beschuldigd van moord op een beroemde filmproducent, lijkt haar carrière al voorbij nog voordat die echt begonnen is. Met de hulp van haar beste vriendin en advocate Pauline kan ze echter bewijzen dat ze uit zelfverdediging handelde. Het blijkt het begin van een nieuw en zeer succesvol hoofdstuk in haar leven. Tot de waarheid aan het licht komt…

 LEILA’S BROTHERS gaat in landelijke première op donderdag 16 maart 19.50. Verder te zien op zaterdag 18 maart 20.50, zondag 19 maart 19.40, woensdag 22 maart 19.50.

https://www.de-fabriek.nl/films/1144-leilas+brothers.html

Leila wijdt haar leven aan de zorg voor haar ouders en vier broers. In een land dat in de greep is van internationale economische sancties, gaat ook haar gezin gebukt onder de schulden. Terwijl de familie probeert de eindjes aan elkaar te knopen, ontdekt Leila dat haar vader zijn erfenis verstopt om de nieuwe patriarch te worden van de plaatselijke clan.

LOVE LIFE gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 17 maart 18.50, zaterdag 18 maart 16.00, maandag 20 maart 19.50.

https://www.de-fabriek.nl/films/1152-love+life.html

Taeko woont met haar man Jiro en haar zoontje uit een vorig huwelijk in een kleine flat. Met Jiro’s ouders  is de familieband niet hecht: zij hebben moeite met het huwelijk en wensen een eigen kleinzoon. Als na een tragisch ongeluk de biologische vader van Keita weer opduikt, stort Taeko zich gedreven door schuldgevoel op het helpen van haar oude liefde, hetgeen haar relatie met Jiro onvermijdelijk op het spel zet.

 KLONDIKE gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 17 maart 21.20, zondag 19 maart 20.00.

https://www.de-fabriek.nl/films/1145-klondike.html

Bij de boerderij van Irka en Tolik valt een brokstuk van het vliegtuig MH17.  Bovendien heeft een  raket van de separatisten een groot gat in hun huis geslagen. Vluchten zo lang het nog kan, zou je denken, maar  de hoogzwangere Irka wil blijven. Tolik vindt echter dat een vrouw in haar toestand zo snel mogelijk uit het oorlogsgebied moet vertrekken. Klondike toont een huiveringwekkende realiteit en laat de kijker min of meer uitgeteld achter.

A MAN CALLED OTTO is nieuw deze week. Te zien op vrijdag 17 maart 21.10, zondag 19 maart 13.50.

https://www.de-fabriek.nl/films/1168-a+man+called+otto.html

Wanneer er een druk jong gezin naast hem komt wonen, krijgt hij te maken met de goedgebekte en hoogzwangere Marisol. Uiteindelijk ontstaat er een wonderlijke vriendschap die Otto’s leven op zijn kop zet. A Man Called Otto is een grappig, hartverwarmend verhaal dat laat zien dat sommige gezinnen bepaald geen alledaagse achtergrond hebben.

 Eenmalig terug op het grote doek is de grote winnaar van de Oscars EVERYTHING EVERYWHERE ALL AT ONCE. Te zien op zaterdag 18 maart 21.00.

https://www.de-fabriek.nl/films/901-everything+everywhere+all+at+once.html

Evelyn (Michelle Yeoh) heeft samen met haar man Waymond (Key Hun Quan) een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Exact op het moment dat het allemaal te veel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien de held die iedereen al die tijd nodig had.

Op St. Patrick’s Day een speciale vertoning van THE BANSHEES OF INISHERIN. Te zien op vrijdag 17 maart 21.00.

https://www.de-fabriek.nl/films/1189-st+patricks+day+the+banshees+of+inisherin.html

St. Patricks Day vier je dit jaar in De Fabriek met een Salmiak Stout van HOOP en het voor 9 Oscars genomineerde The Banshees of Inisherin. Voor €13,00 heb je een filmticket inclusief een echte Ierse Salmiak Stout. Paul Riteco, eigenaar van Brouwerij HOOP, geeft vooraf aan de film een inleiding over St. Patricks Day en de Ierse stout. Er zijn ook reguliere tickets zonder Ierse stout beschikbaar. Sláinte!

In The Banshees of Inisherin volgen we twee goede vrienden Padraic (Colin Farrell) en Colm (Brendan Gleeson) die in een moeilijke situatie belanden wanneer Colm plotseling besluit hun vriendschap te verbreken. Op het eiland voor de Westkust van Ierland, waar de twee wonen, probeert een verwarde Padraic de vriendschap nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhan (Kerry Condon). Zij heeft haar eigen problemen met Dominic, de zoon van de lokale politieman. De gebeurtenissen escaleren volledig als Colm een drastisch ultimatum stelt om zijn voornemen tot het beëindigen van de vriendschap duidelijk te maken.

CINEVILLE SPECIAALTJE: RETURN TO SEOUL vindt plaats op dinsdag 21 maart 20.00.

https://www.de-fabriek.nl/films/1186-cineville+speciaaltje+return+to+seoul.html

Zin in dat beetje extra? Anders wij wel, daarom organiseren we speciaal voor alle filmliefhebbers van Cineville en omstreken een serie specials: Cineville Speciaaltje. Want speciaal is het nieuwe normaal! Op 21 maart nodigen we jou en je filmmaatje uit voor een speciale voorpremière van Return to Seoul. Bij dit Speciaaltje serveren we Koreaanse thee, maak je kans op mooie prijzen en meer! Als Cineviller mag je natuurlijk weer gratis een +1 meenemen. Hand in hand, op verkenningstocht door de straten van Seoul.

Op vakantie in haar geboorteland Korea gaat de 25-jarige Freddie, die als kind werd geadopteerd en opgroeide in Frankrijk, spontaan op zoek naar haar biologische ouders. De zoektocht brengt haar naar stille dorpjes op het platteland en stampvolle nachtclubs in metropool Seoul. Wat begint als een kort tripje, wordt een reis van acht jaar lang die Freddies leven op z’n kop zet.

ROYAL OPERA HOUSE: TURANDOT vindt live plaats op woensdag 22 maart 20.15.

https://www.de-fabriek.nl/films/958-royal+opera+house+20222023+turandot.html

De laatste opera van Puccini is een prachtige vertoning vol dans en drama in een klassieke uitvoering van Andrei Serban. Een ticket is inclusief een glaasje prosecco tijdens de pauze!

Aan het hof van prinses Turandot worden aanbidders die haar raadsels niet weten op te lossen, op brute wijze omgebracht. Maar als een mysterieuze prins een raadsel correct beantwoordt, heeft hij opeens alle macht in handen – en een glorieus geheim. Als het om leven of dood gaat, kan liefde dan alles overwinnen? De partituur van Puccini zit vol muzikale juweeltjes (zoals de beroemde aria ‘Nessun dorma’), terwijl de productie van Andrei Serban gebruikmaakt van Chinese theatrale tradities om een kleur- en fantasierijk tableau van het oude Peking op te roepen. Antonio Pappano is de dirigent, Anna Pirozzi zingt de titelrol en Yonghoon Lee zingt Calaf.

 WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 16 T/M 22 MAART

DICHT BIJ VERMEER

EVERYTHING EVERYWHERE ALL AT ONCE

ONDER HET MAAIVELD

SAINT OMER

TO LESLIE

FIEN & TEUN GAAN KAMPEREN

TÁR

SILVER HAZE

EO

GODLAND

THE WHALE

KLEINE ALL

AFTERSUN

WOMEN TALKING

THE BANSHEES OF INISHERIN

NOSTALGIA

DE ACHT BERGEN

TRIANGLE OF SADNESS

—————–

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–