Agenda filmtheater De Fabriek speelweek 16 t/m 22 februari

In de nieuwe speelweek de volgende nieuwe titels en (eenmalige) specials: In het voor drie Oscars genomineerde The Whale bewijst de regisseur van Requiem for a Dream en Black Swan zijn meesterschap opnieuw. Godland is een prachtige dramatische en soms zelfs droogkomische ode aan het IJslandse landschap, aan de hand van een jonge priester die in de negentiende eeuw naar IJsland wordt gestuurd.

Met prachtig spel van het gehele ensemble is Women Talking (grote kanshebber voor de Oscar Beste Scenario Bewerking) een portret van een groep vrouwen in een geïsoleerde gemeenschap.

Ook een kinderfilm in première deze week, Kleine All, een animatie over All die het heel vervelend dat zijn ouders gaan scheiden, maar hij weet niet hoe hij dat zeggen moet.

Op woensdag 22 februari een speciaal ingelaste Movie & Music Night rond The Banshees of Inisherin waarin het Ierse folkkoor Out-Cider uit de Zaanstreek vóór en ná de film Ierse folkliederen ten gehore brengen.

Op vrijdag 17 februari is het de laatste kans om het Turkse Snow & the Bear te zien, vanwege de crisis door de aardbeving in Turkije en Syrië zal onze opbrengst van deze vertoning geheel gedoneerd worden aan Giro 555.

 MUSIC & MOVIE NIGHT: THE BANSHEES OF INISHERIN vindt plaats op woensdag 22 februari 19.50

https://www.de-fabriek.nl/films/1149-music+movie+night+the+banshees+of+inisherin.html

Het Ierse folkkoor Out-Cider werd zó enthousiast van de beelden van het Ierse landschap in The Banshees of Inisherin, dat ze aanboden om de film te omlijsten met een muzikaal optreden. Op woensdag 22 februari treden ze vooraf aan de film tien minuten op in de zaal. Na de film volgt een uitgebreider optreden in Café Fabriek.

 THE WHALE gaat in landelijke première op donderdag 16 februari 20.00. Verder te zien op vrijdag 17 februari 21.20, zaterdag 18 februari 19.00, zondag 19 februari 19.50, maandag 20 februari 20.00, dinsdag 21 februari 19.50, woensdag 22 februari 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1115-the+whale.html

Charlie leeft teruggetrokken en geeft Engelse les online. Hij heeft ernstig overgewicht en lijkt alles in zijn leven te zijn kwijt geraakt. Toch probeert Charlie, vol hoop, het contact met zijn zeventienjarige dochter Ellie te herstellen. Maar die neemt het hem kwalijk dat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten. Langzaamaan ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn.

 WOMEN TALKING gaat in landelijke première op donderdag 16 februari 20.10. Verder te zien op vrijdag 17 februari 21.30, zaterdag 18 februari 18.30, zondag 19 februari 20.00, maandag 20 februari 20.10, dinsdag 21 februari 20.10, woensdag 22 februari 15.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1123-women+talking.html

In 2010 doen acht vrouwen uit een zeer gesloten mennonitische geloofsgemeenschap een vreselijke ontdekking over hun eigen verleden. Dit leidt ertoe dat zij deze nieuwe realiteit moeten leren verzoenen met hun geloof. Gebaseerd op het boek van Miriam Toews. Genomineerd voor 2 Oscars!

 GODLAND gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 17 februari 21.00, zaterdag 18 februari 16.10, zondag 19 februari 17.00, maandag 20 februari 19.50

https://www.de-fabriek.nl/films/1122-godland.html

Eind 19e eeuw, de jonge Deense priester Lucas wordt uitgezonden naar IJsland. Hier moet hij toezicht houden op de bouw van een kerk in een afgelegen parochie en de lokale bevolking fotograferen. Maar de lokale bevolking zit niet te wachten op onderwerping en heeft totaal geen interesse zich verstaanbaar te maken. Lucas komt op zijn bestemming, maar hoe verder hij doordringt in het woeste landschap en onbekende cultuur, hoe meer hij afdwaalt van zijn moralen en zichzelf.

 

KLEINE ALL gaat deze week in landelijke première. Te zien op zondag 19 februari 14.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1138-kleine+all+met+kinderactiviteit.html

In zijn zomervakantie wordt All (11) overgehaald om een menselijke antenne te zijn, omdat zijn oude buurman denkt dat er een enorme invasievloot vanuit de ruimte onderweg is. Maar wat ze vinden is niet bepaald een invasievloot. Wanneer de gammele antenneconstructie instort, wordt All maar ternauwernood gered door het buitenaardse meisje Britney.

BENEFIETVERTONING: SNOW AND THE BEAR VOOR GIRO 555 is te zien op vrijdag 17 februari 16.30

https://www.de-fabriek.nl/films/1150-benefietvoorstelling+snow+and+the+bear.html

In een klein grensstadje in Turkije lijkt de winter dit jaar eindeloos te duren. Door hevige sneeuwval zijn de wegen geblokkeerd en het gerucht gaat dat beren vroeg uit de winterslaap zijn opgestaan en een aantal dieren in de buurt hebben gedood. Aslı is een jonge verpleegster uit de hoofdstad die onlangs is aangesteld in het kleine dorp. Wanneer een lokale bewoner, Hasan, vermist raakt in de nacht dat ze ruzie met hem heeft, bevindt Aslı zich al snel middenin een spel van verstrengelde machtsverhoudingen, geheimen en twijfel. De gehele opbrengst van deze vertoning gaat naar Giro 555.

 WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 16 T/M 22 FEBRUARI

THE FABELMANS

L’INNOCENT

THE BANSHEES OF INISHERIN

LIVING

NOSTALGIA

DE KONINKLIJKE REVOLUTIE

DE ACHT BERGEN

MASCOTTE

TRIANGLE OF SADNESS

KNOR & KONING WORST

NO BEARS

BABYLON

FALCON LAKE

PRESQUE

—————–

 

Bezoek onze social mediapagina’s:

 

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

 

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

 

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–