Agenda filmtheater De Fabriek speelweek 15 t/m 21 december

Deze week in De Fabriek. Landelijke première: Triangle of Sadness, Candy, kinderfilm Yuku en de Himalayabloem. Nieuw deze week: Blind Ambition. Special: voorpremière De Acht Bergen, Dag van de Korte Film, Dag van de Korte Kinderfilm. Binnenkort: Music & Movie Night Leonard Cohen.

De Gouden Palmwinnaar van dit jaar is Triangle of Sadness, een scherpe satire op het jetsetleven. De documentaire Blind Ambition vertelt het ongelooflijke verhaal van het eerste team van Zimbabwe dat deelneemt aan de World Blind Wine Tasting Championships. De animatiefilm Yuku en de Himalayabloem won de prijs voor Beste Kinderfilm op Cinekid en gaat over Yuku die al zingend in een levendig avontuur stort, vol verrassende vriendschappen en aanstekelijke muziek.

De documentaire Candy geeft ons een intiem portret van het leven van saxofonist, bonusmoeder, dochter, zelfstandig ondernemer Candy Dulfer. En alvast te zien in voorpremière is het prachtige Italiaanse melodrama De acht bergen, gebaseerd op het populaire boek.

De Dag van de Korte Film staat op de kortste dag van het jaar weer stil bij de mooiste korte films van Nederlandse bodem, achter elkaar te zien. Voor de kindereditie van de Dag van de Korte Film zijn de mooiste kinderanimaties van afgelopen jaar uit Europa verzameld!

 TRIANGLE OF SADNESS gaat in landelijke première op donderdag 15 december 19.50. Verder te zien op vrijdag 16 december 13.40, vrijdag 16 december 21.00, zaterdag 17 december 16.00, zaterdag 17 december 18.50, zondag 18 december 19.50, maandag 19 december 19.50, dinsdag 20 december 19.50, woensdag 21 december 14.50

https://www.de-fabriek.nl/films/1031-triangle+of+sadness.html

Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een gezelschap rijke passagiers, o.a. een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische kapitein. Eerst lijkt het de perfecte Instagram-post, maar de cruise eindigt door een storm catastrofaal en het koppel strandt met miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet.

 YUKU EN DE HIMALAYABLOEM gaat deze week in landelijke première. Te zien op zaterdag 17 december 14.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1077-yuku+en+de+himalayabloem.html

Muisje Yuku zingt en speelt van lied naar lied in dit levendige avontuur vol aanstekelijke muziek. Ze luistert liever naar de verhalen van haar oma dan klusjes te doen. Wanneer het einde van oma’s leven nadert zoekt Yuku voor haar naar de eeuwig lichtgevende Himalayabloem.

 CANDY gaat deze week in landelijke première. Te zien op zondag 18 december 17.10, dinsdag 20 september 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1074-candy.html

Wereldberoemd saxofonist Candy Dulfer heeft een hechte band met haar ouders. Haar vader Hans, zelf gerespecteerd jazz-saxofonist, en moeder Inge hebben zowel op muzikaal als zakelijk gebied altijd een grote rol gespeeld in haar carrière. Candy heeft opgetreden met supersterren als Prince, David Stewart, Van Morrison en Pink Floyd. Maar als de pandemie uitbreekt en ze niet meer kan optreden, moet Candy vechten om haar hoofd boven water te houden.

BLIND AMBITION is deze week nieuw te zien in De Fabriek. Te zien op donderdag 15 december 20.10, vrijdag 16 december 21.20, zaterdag 17 december 16.30, zondag 18 december 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1075-blind+ambition.html

Van vluchtelingen tot top-sommeliers. Blind Ambition vertelt het ongelooflijke verhaal van vier mannen die de internationale wijnwereld op zijn kop zetten door als eerste team van Zimbabwe deel te nemen aan de World Blind Wine Tasting Championships, de Olympische Spelen van de wijnwereld. Winnaar van de Publieksprijs van het Tribeca Filmfestival.

 VOORPREMIÈRE: DE ACHT BERGEN is deze week alvast te zien op woensdag 22 december 19.50

https://www.de-fabriek.nl/films/1030-de+acht+bergen.html

De Acht Bergen (naar de bestseller van Paolo Cognetti) vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno; een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar.

 DAG VAN DE KORTE FILM is te zien op woensdag 21 december 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1094-dag+van+de+korte+film.html

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren we De Dag van de Korte Film. Met een speciaal samengesteld filmprogramma wordt het publiek in de Nederlandse filmtheaters getrakteerd op de beste korte films van eigen bodem. Met onder andere de Gouden Kalfwinnaars In Flow of Words en La Ultima Ascensión en de korte animatie It’s Nice In Here die dit jaar voor de Semaine de la Critique in Cannes werd geselecteerd.

 DAG VAN DE KORTE KINDERFILM is te zien op woensdag 21 december 15.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1095-dag+van+de+korte+film+kinderprogramma.html

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, wordt de Dag van de Korte Film gevierd. Met een speciaal filmprogramma trakteren Eye, NFF en Go Short bioscoopbezoekers op de beste korte films. Voor de kleintjes vanaf 6 jaar is er een speciaal filmprogramma met de beste korte animatiefilms uit Europa. Alles verandert in deze films. Korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Ook is het hét medium waarmee jong filmtalent zich als eerste aandient.

 MUSIC & MOVIE NIGHT – HALLELUJAH: LEONARD COHEN, A JOURNEY, A SONG vindt plaats op donderdag 29 december 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1080-music+movie+night+hallelujah+leonard+cohen+a+journey+a+song.html

Op donderdag 29 december is een nieuwe Music & Movie Night bij te wonen, deze keer rond Leonard Cohen. Te zien is de documentaire Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song dat de ontwikkeling van Cohens carrière volgt en zich focust op de ontstaansgeschiedenis van zijn meest bekende en meest gecoverde song, ‘Hallelujah’. Voorafgaand aan deze documentaire brengt folk ensemble Nasty Loose Precision in de zaal op geheel eigen wijze een ode aan Leonard Cohen middels viool, banjo en gitaar. Na afloop kunt u nog genieten van een langer optreden in Café Fabriek.

 WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 15 T/M 21 DECEMBER

CALL JANE

ROSE

ARMAGEDDON TIME

SHE SAID

ALL THAT BREATHES

BONES AND ALL

GOOD LUCK TO YOU, LEO GRANDE

EMILY

CLOSE

HOLY SPIDER

KNOR & KONING WORST

R.M.N.

PLUS QUE JAMAIS

RIMINI

—————-

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–