Agenda filmtheater De Fabriek speelweek 13 t/m 19 april

Deze week in De Fabriek. Landelijke première: The Quiet Girl, Return to Seoul, Joyland, Mijn grote broer. Special: Music & Movie Night – Metallica – 72 Seasons Global Premiere, Film & Psychologie: Mijn grote broer met nagesprek, Here We Are i.s.m. Zaans Autisme Loket, Kinderactiviteit bij Kung Fu Leeuw. Volgende week: Monet in Street Art – Bomb It.

In de komende speelweek vanaf donderdag 13 april de volgende films en specials nieuw in De Fabriek: The Quiet Girl is een ingetogen en betoverende debuutfilm die meteen voor een Oscar werd genomineerd; Iers gesproken en met een prachtig Iers landschap.
Aan de andere kant van de wereld speelt Joyland zich af in de patriarchale samenleving van Pakistan waarin de getrouwde Haider stiekem werkt als achtergronddanser bij de transvrouw Biba.
Return to Seoul is een energiek drama over een vrijgevochten geadopteerde vrouw op zoek naar identiteit in geboorteland Zuid-Korea.
Mijn grote broer toont een indringend portret van Gijs en zijn ouders die plots moeten omgaan met het verlies van resp. hun broer en zoon door zelfdoding.

De documentaire Mijn grote broer is ook het onderwerp van een Film & Psychologie special met nagesprek. Stichting Zorg en Zelfdoding en GGZ medewerkers zijn aanwezig.

In het verlengde van de Autisme week presenteren we de tragikomedie Here We Are i.s.m. Zaans Autisme Loket en Autisme Netwerk Zaanstreek-Waterland. Voor de film is er een inleiding, na afloop is er een nagesprek mogelijk.

In de Kinderactiviteit bij Kung Fu Leeuw op zondag 16 april gaan we deze keer leeuwen als handpop maken, vlak voor een Nederlandse kung fu film voor het hele gezin (6+).

Deze week is er ook een nieuwe Music & Movie Night, deze keer rond Metallica. Luister een dag voor de release als eerste naar het nieuwe album 72 seasons én krijg nog een gratis Metallica optreden van Zaans Death Metal trots Dauthuz ook.

 THE QUIET GIRL gaat in landelijke première op donderdag 13 april 20.10. Verder te zien op vrijdag 14 april 21.20, zaterdag 15 april 18.50, zondag 16 april 20.00, maandag 17 april 20.10, dinsdag 18 april 20.10, woensdag 19 april 15.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1171-the+quiet+girl.html

Ierland 1981. Met opnieuw een kind op komst, is er voor de jonge, introverte Cáit niet voldoende plek bij haar ouders. Ze wordt voor een zomer naar familie op het platteland gestuurd, waar ze liefdevol wordt opgevangen door tante Eibhlín, terwijl oom Seán meer moeite heeft met haar aanwezigheid. Langzamerhand ontdekt Cáit dat er ook in dit huis geheimen zijn. Toch bloeit ze open, maar aan elke zomer komt een einde. The Quiet Girl is dit jaar genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Internationale Film.

 MUSIC & MOVIE NIGHT: METALLICA – 72 SEASONS – GLOBAL PREMIERE vindt plaats op donderdag 13 april 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1172-music+movie+night+metallica+72+seasons+global+premiere.html

 Sluit je aan bij Metallica fans op donderdag 13 april voor een wereldwijde listening party op deze editie van de Music & Movie Night! Op deze avond ervaar je als eerste het nieuwe album van de band, 72 Seasons, in overweldigend surround sound, een dag vóór de release. Verder speelt speciaal voor deze avond Dauthuz, een begrip in de Death Metal wereld en de band van de bekende Zaanse songwriter Dennis Jak, vooraf aan de film een akoestische versie van een Metallica nummer. Na afloop in het café een uitgebreid optreden van de band in Café Fabriek.

 MIJN GROTE BROER gaat deze week in landelijke première. Te zien op zondag 16 april 17.10, woensdag 19 april 14.50

https://www.de-fabriek.nl/films/1192-mijn+grote+broer.html

Eind 2019 maakt Arie op 22-jarige leeftijd een einde aan zijn leven. Niemand zag het aankomen, zelfs zijn jongere broer Gijs en ouders niet. Een onwezenlijke en verwarrende tijd breekt aan voor het gezin, waarin ze proberen te begrijpen wat Arie heeft gedreven tot zijn dood. Hebben ze signalen gemist? Hoe kon er een kant van Arie zijn die zij helemaal niet kenden? En waarom heeft hij zijn duistere gedachten niet aan hen toevertrouwd?

Op vrijdag 14 april 18.30 is er een speciale vertoning i.s.m. Stichting Zorg en Zelfdoding. Na afloop is er gelegenheid voor een nagesprek in aanwezigheid van medewerkers van de GGD.

 JOYLAND gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 14 april 21.00, zaterdag 15 april 18.40, zondag 16 april 17.00, dinsdag 18 april 19.50

https://www.de-fabriek.nl/films/1155-joyland.html

Joyland is het oudste pretpark van Lahore, waar mensen graag even hun zorgen vergeten. Mumtaz leeft dagelijks met de druk die de patriarchale samenleving van Pakistan haar oplegt – ze moet een zoon (en geen dochter) ter wereld brengen – en haar man Haider verbergt een groot geheim: hij werkt stiekem als achtergronddanser bij Biba, een transvrouw in een exotische dansclub. Als hij ook nog eens verliefd wordt op haar, barst er een cultuurclash los.

 RETURN TO SEOUL gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 14 april 18.50, zaterdag 15 april 16.20, woensdag 19 april 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1170-return+to+seoul.html

Wanneer haar vlucht naar Tokio wordt geannuleerd, besluit de 25-jarige geadopteerde Freddie spontaan naar Zuid-Korea te vliegen en op zoek te gaan naar haar biologische ouders. Wat begint als een korte trip naar Seoul, wordt een lange reis langs stille dorpjes en bruisende nachtclubs in haar geboorteland dat haar nog volledig vreemd is.

 HERE WE ARE I.S.M. ZAANS AUTISME LOKET is te zien op woensdag 19 april 19.50

https://www.de-fabriek.nl/films/1210-here+we+are+ism+zaans+autisme+loket.html

De gescheiden vijftiger Aharon is gestopt met werken om zich volledig te wijden aan de zorg voor zijn bijna volwassen autistische zoon. Samen leiden ze een harmonisch leven, ver van de boze buitenwereld. Onder toenemende druk van zijn ex-vrouw en een maatschappelijk werker stemt hij uiteindelijk toch in dat zijn zoon begeleid moet gaan wonen. Op weg naar het instituut krijgt Uri echter een driftbui, waardoor Aharon besluit er samen vandoor te gaan.

Een speciale vertoning van deze pakkende en hartverwarmende tragikomedie in het verlengde van de Autismeweek i.s.m. het Zaans Autisme Loket en Autisme Netwerk Zaanstreek-Waterland. De film wordt ingeleid. Achteraf is er de mogelijkheid om na te praten.

 KUNG FU LEEUW MET KINDERACTIVITEIT vindt plaats op zondag 16 april 13.00, film start zondag 16 april 14.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1209-kung+fu+leeuw+met+kinderactiviteit.html

De 14-jarige Jimmy is fanatiek, sterk en een van de beste Kung Fu leerlingen van zijn school. Als de selectie van het nieuwe leeuwendans team wordt samengesteld, ziet Jimmy zijn droom om in de leeuwenkop te dansen uiteenvallen. Zijn Sifu (leermeester) kiest nieuwkomer Li Jié – met zijn indrukwekkende Martial arts sprongen – voor de leeuwenkop en zet Jimmy in de achterkant…

Tijdens de kinderactiviteit gaan we een Chinese leeuw als handpop maken! De kinderactiviteit vindt plaats op zondag 16 april 13.00. Aanmelden kan tot één dag voor de activiteit, zaterdag 15 april om 12.00 via kinderfilm@de-fabriek.nl

 MONET: BOMB IT is volgende week donderdag 20 april 20.00 te zien

https://www.de-fabriek.nl/films/1193-monet+in+street+art+bomb+it.html

Kunstenaars Piotr Bacynski en Maciej Gadek maken hun droom waar door alle vijfentwintig werken van Claude Monet op openbare muren in Zaandam aan te brengen. Als bijdrage aan het project organiseren wij twee benefietfilmavonden. Tijdens deze benefietavonden vertonen wij de graffitidocumentaires Bomb It en Bomb It 2, een tweeluik over street art wereldwijd.

Bomb It wordt op donderdag 20 april ingeleid door Piotr en Maciej, samen met een videoboodschap van regisseur Jon Reiss. Op donderdag 13 juli zal ook de regisseur aanwezig zijn om Bomb It 2 in te leiden. Kaarten zijn al te koop. Voordelige duotickets voor beide vertoningen zijn te verkrijgen via info@de-fabriek.nl

 WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 13 T/M 19 APRIL

Donderdag 13 april

Vrijdag 14 april

Zaterdag 15 april

Zondag 16 april

  Maandag 17 april

Dinsdag 18 april

Woensdag 19 april

—————–

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–