Agenda filmtheater De Fabriek speelweek 12 t/m 18 januari

Van de Japanse Gouden Palmwinnaar Hirokazu Koreeda komt nu het liefdevolle Zuid-Koreaanse Broker met een hoofdrol voor Song Kang-ho (Parasite). Van een heel andere orde is Flux Gourmet van Peter Strickland, met een geheel eigen logica en esthetiek vervagen de grenzen tussen ernst en satire.

Twee voorpremières deze week, één in de aanloop naar het International Rotterdam Film Festival, het nu al bejubelde Aftersun. De nieuwe film met Margot Robbie en Brad Pitt komt van de regisseur van LA LA Land en is een kleurrijk epos over het Hollywood van de jaren twintig, Babylon.

Naast al deze voorpremières ook een mooie terugblik. De komende weken vertonen we de Trois Couleurs-trilogie van Krzysztof Kieślowski. We trappen deze week natuurlijk af met de eerste film in deze reeks, Bleu met Juliette Binoche. Alle delen zijn overigens ook prima opzichzelfstaand te zien

 BROKER gaat in landelijke première op donderdag 12 januari 19.50. Verder te zien op vrijdag 13 januari 18.50,  zaterdag 14 januari 21.10, zondag 15 januari 19.50, maandag 16 januari 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1083-broker.html

Uit de koker van Hirokazu Koreeda, die eerder het voor een Oscar genomineerde Shoplifters maakte, komt Broker. Sang-hyeon en Dong-soo verdienen goed geld aan het stelen van ter vondeling gelegde baby’s, om ze vervolgens aan te bieden op de adoptiemarkt. Wanneer moeder So-young terugkomt op de beslissing om haar baby af te staan, ontdekt ze de twee mannen en hun illegale praktijk. Overspoeld door gevoelens van zowel moederliefde als wanhoop, besluit ze mee te helpen bij de zoektocht naar geschikte ouders voor haar kind.

 FLUX GOURMET gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 13 januari 21.10, zaterdag 14 januari 16.30, woensdag 18 januari 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1090-flux+gourmet.html

Welkom in het Sonic Catering Institute, een plek voor experimentele voeding en geluidsvoorstellingen. De leden van het instituut zijn verwikkeld in een machtsstrijd en hebben te maken met steeds verder ontaardende optredens en de bizarre orgieën terwijl de grenzen tussen ernst en satire vervagen.

 FABRIEKSKLASSIEKER: TROIS COULEURS – BLEU is te zien op vrijdag 13 januari 19.10, zondag 15 januari 14.10, dinsdag 17 januari 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1107-fabrieksklassieker+trois+couleurs+bleu.html

Julie verliest door een tragisch verkeersongeval haar man en dochter. Getraumatiseerd besluit ze alles achter te laten en een nieuw leven te beginnen. Haar man was echter bezig met een belangrijk muziekstuk en Julie is de enige persoon die kan helpen dit werk te voltooien.

 BABYLON is in voorpremière te zien op vrijdag 13 januari 21.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1106-babylon.html

Babylon, geschreven en geregisseerd door Damien Chazelle (Whiplash, La La Land) met Brad Pitt, Margot Robbie en Diego Calva in de hoofdrol, is een origineel verhaal dat zich afspeelt in het Los Angeles van de jaren 1920. De film vertelt over de opkomst en ondergang van diverse personages in een tijdperk van decadentie in het vroege Hollywood.

IFFR PREVIEW TOUR: AFTERSUN is te zien op woensdag 18 januari 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1119-iffr+preview+tour+aftersun.html

De jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum gaan op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze zwemmen, poolen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven. Twintig jaar later vormen Sophies tedere herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie.

THE ROYAL BALLET – RODE ROZEN EN TORTILLA’S is live vanuit Londen te zien op donderdag 19 januari 20.15

https://www.de-fabriek.nl/films/956-royal+opera+house+20222023+rode+rozen+en+tortilla+s.html

Een moderne Mexicaanse klassieker van het magisch realisme vormt de basis voor het nieuwe, volledige ballet van The Royal Ballet. Het ballet is geïnspireerd op de roman van Laura Esquivel – een boeiende familiesage waar de hoofdpersoon haar emoties in haar kookkunst verwerkt en zo iedereen om haar heen op verrassende en dramatische wijze beïnvloedt. Uw ticket is inclusief een glaasje prosecco tijdens de pauze!

 WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 12 T/M 18 JANUARI

HALLELUJAH: LEONARD COHEN, A JOURNEY, A SONG

PRESQUE

TRIANGLE OF SADNESS

DE ACHT BERGEN

ROSE

LIVING

VOUS N’AUREZ PAS MA HAINE

LES CINQ DIABLES

À PLEIN TEMPS

ERNEST & CELESTINE: OP AVONTUUR IN BRABBELLAND

ARMAGEDDON TIME

KNOR & KONING WORST

—————–

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–