Agenda filmtheater De Fabriek speelweek 11 t/m 17 juni

Deze week in De Fabriek. Landelijke première: Metronom, Beau is Afraid, Historias para no contar, Annie Colère. Special: Music & Movie Night: Rock City – Jubileum The Surphonics. Volgende week: Die middag met Q&A Zaanse hoofdrolspeler Alin Wishka, Kinderactiviteit bij Bing en zijn vriendjes in de bioscoop.

Aankomende speelweek is Music & Movie Night terug met een speciale editie, het 25 -jarige jubileum van The Surphonics. Kijk eerst Rock City in de zaal en beleef dan jarige band in Café Fabriek.
Verder deze week vier premièrefilms! De bizarre rit door het hoofd van Beau (Joaquin Phoenix) in de nieuwe film van de regisseur van Hereditary en Midsommar Ari Aster, zijn nieuwe Beau is Afraid belooft nog vreemder te worden!
Annie Colère in de jaren zeventig in Frankrijk neemt ons mee naar een belangrijk moment voor de zelfbeschikking, ook over eigen lijf, van alle vrouwen.
Ook in Metronom gaan we terug naar de jaren zeventig, maar dan in Roemenië waar Ceausescu’s communistische regime de samenleving in een wurggreep houdt. Hoe is het om in zo’n situatie op te groeien?
Van een heel andere orde is het Spaanse Historias para no contar waarin vijf pijnlijk hilarische verhalen centraal staan waar je het normaal liever niet over zou hebben.

 MUSIC & MOVIE NIGHT: ROCK CITY – JUBILEUM THE SURPHONICS is te zien op zaterdag 13 mei 20.30

https://www.de-fabriek.nl/films/1213-music+movie+night+rock+city+the+life+we+live+met+the+surphonics.html

De Zaanse band The Surphonics bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met een Music & Movie Night in De Fabriek. Rock City is een hartverwarmende film van regisseur Will Wissink over vijf eigenzinnige rockhelden uit de jaren 60 en 70. Allemaal grondleggers van onze popcultuur, die nog altijd optreden met oude hits van vroeger voor een grote schare aan trouwe fans, maar daarnaast ook verrassend mooie nieuwe muziek maken waarin de kunst van het ouder worden de boventoon voert.

Eerst vertonen we Rock City – The Life We Live en aansluitend is er een optreden van The Surphonics in Café Fabriek met inleiding van de Zaanse popkenner Rob Hendricks. Een filmticket is inclusief het optreden om 22.00.

ANNIE COLÈRE gaat in landelijke première op donderdag 11 mei 19.50. Verder te zien op vrijdag 12 mei 21.20, zaterdag 13 mei 18.40, zondag 14 mei 13.50, maandag 15 mei 19.50, woensdag 17 mei 15.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1219-annie+colere.html

Frankrijk, 1974. Annie, arbeidster en moeder van twee kinderen, is opnieuw zwanger. Deze zwangerschap is niet gepland en ze ontmoet leden van de Beweging voor de Vrijheid van Abortus en Anticonceptie. Deze actiegroep biedt praktische hulp aan vrouwen en verspreidt kennis en informatie. Annie wordt al snel in hun midden opgenomen en werpt zich in de strijd voor de aanpassing van de abortuswet. Annie Colère laat zien dat je samen voor verandering kunt zorgen.

HISTORIAS PARA NO CONTAR gaat in landelijke première op donderdag 11 mei 20.00. Verder te zien op vrijdag 12 mei 19.10, zaterdag 13 mei 21.10, zondag 14 mei 20.00, maandag 15 mei 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1220-historias+para+no+contar.html

Soms maak je iets mee waarvan je zou willen dat niemand ervan afwist, of nog beter: dat je het kon vergeten. De vijf komische verhalen in Historias para no contar zijn een ode aan momenten waarop je zou willen dat je iets meer controle had gehad over je emoties of momenten dat je tegen beter weten in toch met iets doorging wanneer je beter had kunnen stoppen.

 BEAU IS AFRAID gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 12 mei 20.50, zaterdag 13 mei 21.00, zondag 14 mei 19.30, dinsdag 16 mei 19.50, woensdag 17 mei 19.30

https://www.de-fabriek.nl/films/1231-beau+is+afraid.html

Na de plotselinge dood van zijn moeder moet de zachtaardige maar paranoïde Beau zijn grootste angsten onder ogen komen wanneer hij aan een epische, Kafkaëske tocht begint om de begrafenis bij te kunnen wonen. 

 METRONOM gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 12 mei 18.50, zaterdag 13 mei 16.20, zondag 14 mei 20.10, dinsdag 16 mei 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1232-metronom.html

Boekarest, 1972. Ceausescu’s communistische regime wurgt de samenleving meer en meer. Vrijheid staat onder druk en cultuur moet ten dienste staan van de propagandamachine van de staat. Het is tegen deze achtergrond dat de schuchtere tiener Ana te horen krijgt dat haar vriend het land zal ontvluchten…

DIE MIDDAG gaat in première op donderdag 18 mei 20.10, diezelfde avond is er aansluitend na de film een Q&A MET DE ZAANSE HOOFDROLSPELER ALIN WISHKA

https://www.de-fabriek.nl/films/1221-die+middag+met+nagesprek.html

Op een middag kruisen de levens van Roya en Nassim, beiden gevlucht uit Iran, elkaar. Getekend door hun verleden als vluchteling zoeken ze een uitweg. Ze kunnen elkaars redding zijn, maar een gesloten deur staat tussen hen in. Regisseur/scenarist Nafiss Nia vluchtte zelf ruim twintig jaar geleden naar Nederland: “Die Middag gaat over mij, maar ook over jou. Die Middag gaat over iedereen die op een moment in zijn leven de wanhoop nabij is geweest.”

 KINDERACTIVITEIT BIJ BING EN ZIJN VRIENDJES IN DE BIOSCOOP vindt plaats op zondag 21 mei 13.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1234-bing+en+zijn+vriendjes+in+de+bioscoop+met+kinderactviteit.html

Neem je kindje mee naar een mooie eerste bioscoopervaring. Bekijk zeven eerder vertoonde Bing-afleveringen die speciaal gemaakt zijn voor een jong publiek en ga met Pico de Postmuis mee terwijl ze door de wereld van Bing reist om haar speciale Bing-puzzel af te maken en veel andere interactieve spelletjes!

Samen knutselen in de foyer van het filmtheater. Dat kan deze keer voor aanvang van Bing en zijn vriendjes in de bioscoop. We gaan een feesthoed maken zodat alle vriendjes meekijken naar deze feestelijke film. Aanmelden voor de activiteit op zondag 21 mei 13.00 kan uiterlijk één dag van tevoren, vóór 12.00 uur via: kinderfilm@de-fabriek.nl

 WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 11 T/M 17 MEI

Donderdag 11 mei

Vrijdag 12 mei

Zaterdag 13 mei

Zondag 14 mei

  Maandag 15 mei

Dinsdag 16 mei

Woensdag 17 mei

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–