Agenda filmtheater De Fabriek speelweek 1 t/m 7 december

Deze week in De Fabriek. Het met publieksprijzen overladen Deense drama Rose, volgens onze programmeur de nieuwe Intouchables. Het Roemeense R.M.N. van de gelauwerde regisseur die ons eerder onder meer 4 maanden, 3 weken en 2 dagen bracht. Het Franse Plus que jamais over twee geliefden die te maken krijgen met ziekte, loslaten en de vrijheid om eigen keuzes te maken. Het Amerikaanse Bones and All is een romantische en sociaal geëngageerde horrorfilm over twee jongeren aan de rand van de samenleving in het Reagan tijdperk.
Als special deze week, i.s.m. Sociaal Wijkteam Zaanstad de documentaire Belaagd over geweld tegen vrouwen, gevolgd door een nagesprek met deskundigen.
We blikken ook alvast op de volgende speelweek waarin we drie specials hebben: De notenkraker van The Royal Ballet brengt u al helemaal in kerstsferen, we hebben een Cineville Speciaaltje met heel wat extra’s rond de Gouden Palmwinnaar Triangle of Sadness, die avond te zien in voorpremière én we hebben een wijnproeverij met een van de hoofdrolspelers van de nieuwe documentaire Blind Ambition.

 ROSE gaat in landelijke première op donderdag 1 december 20.00. Verder te zien op vrijdag 2 december 19.10, zaterdag 3 december 18.40, zondag 4 december 20.00, maandag 5 december 20.10, dinsdag 6 december 20.10, woensdag 7 december 15.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1055-rose.html

Onze eigen programmeur bestempelde Rose tot ‘De Deense Intouchables’. Ellen en haar man Vagn nemen haar zus Inger mee op een busreis naar Parijs. Zij is schizofreen en woont in een inrichting. Met goede medicatie en het mijden van prikkels, kan zij een redelijk normaal leven leiden. Eenmaal in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze iedereen in haar zoektocht naar een belangrijk persoon uit haar verleden.

 BONES AND ALL gaat in landelijke première op donderdag 1 december 19.50. Verder te zien op vrijdag 2 december 21.20, zaterdag 3 december 21.30, zondag 4 december 19.50, maandag 5 december 19.50, dinsdag 6 december 19.50, woensdag 7 december 19.50

https://www.de-fabriek.nl/films/1052-bones+and+all.html

Over de liefde van Maren, een jonge vrouw die probeert te overleven aan de randen van de samenleving, en Lee, een dakloze jongen. Samen ondernemen ze een ware odyssee, die hen voert langs de achterafstraatjes en valluiken van het Amerika van Ronald Reagan. Uiteindelijk leiden alle wegen terug naar hun verleden en naar één moment dat zal bepalen of hun liefde hun anders-zijn kan overwinnen.

 R.M.N. gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 2 december 19.00, zondag 4 december 17.00, woensdag 7 december 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1054-rmn.html

Vlak voor Kerstmis zegt Matthias zijn baan in Duitsland op om terug te keren naar zijn ouderlijke dorp in Transsylvanië. Hij wil zich meer bezighouden met de opvoeding van zijn zoon Rudi en verlangt ernaar om zijn ex-geliefde Csilla weer te zien. Eenmaal thuis aangekomen blijkt de rust in de gemeenschap hevig te zijn verstoord door de komst van buitenlandse arbeiders. Onderliggende angsten, frustraties en conflicten weten al snel door het dunne vernislaagje van ogenschijnlijke kalmte in het dorp heen te barsten.

BELAAGD I.S.M. SOCIAAL WIJKTEAM ZAANSTAD is te zien op dinsdag 6 december 17.30

https://www.de-fabriek.nl/films/1069-belaagd+ism+sociaal+wijkteam+zaanstad.html

In de documentaire Belaagd vertelt een groot aantal vrouwen, van jong tot oud, over misplaatste grappen, handtastelijkheden, aanranding, seksuele intimidatie, verkrachting en geweld. Op straat, op het werk, bij het uitgaan of thuis. De vrouwen vertellen over de impact van de belaging en de angst en onvrijheid die deze veroorzaakt. De optelsom van hun verhalen legt een cultuur bloot waarin vrouwen vaak worden beschouwd als bezit of seksueel object, dat betast, geslagen of misbruikt mag worden.
Achteraf gaan medewerkers van 4 Sociaal Wijkteams in Zaandam, die veel met dit onderwerp en zaken als huiselijk geweld bezig zijn, in gesprek met elkaar en de zaal om de kennis te vergroten en de huidige aanpak van het wijkteam te bespreken.

PLUS QUE JAMAIS gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 2 december 16.20, zaterdag 3 december 19.00, zondag 4 december 16.50

https://www.de-fabriek.nl/films/1053-plus+que+jamais.html

De 33-jarige Hélène leeft al jaren gelukkig met Mathieu in Bordeaux. Hun diepe band wordt op de proef gesteld sinds Hélène is gediagnosticeerd met een zeldzame longziekte. Terwijl zij de hoop op genezing heeft opgegeven en zich steeds meer in zichzelf keert, is Mathieu ervan overtuigd dat een longtransplantatie het tij kan keren.

 THE ROYAL BALLET: DE NOTENKRAKER is volgende week live vanuit Londen te zien op donderdag 8 december 20.15

https://www.de-fabriek.nl/films/955-royal+opera+house+20222023+de+notenkraker.html

Een feestelijke traktatie voor het hele gezin. Beleef met Clara een bijzondere kerstavond, die een spannend avontuur wordt als iedereen slaapt. Geniet van de briljante partituur van Tsjaikovski, en zie Clara en haar betoverde Notenkraker vechten tegen de Muizenkoning en de Suikerboonfee en haar prins bezoeken. Deze geliefde productie blijft trouw aan de sfeer van de feestelijke balletklassieker, en combineert de opwinding van het sprookje met spectaculaire dans. In de pauze ontvangt u een gratis glaasje prosecco.

CINEVILLE SPECIAALTJE: VOORPREMIÈRE TRIANGLE OF SADNESS is te zien op zaterdag 10 december 21.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1068-cineville+speciaaltje+triangle+of+sadness.html

Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een gezelschap rijke passagiers, o.a. een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische kapitein. Eerst lijkt het de perfecte Instagram-post, maar de cruise eindigt door een storm catastrofaal en het koppel strandt met miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet.

CINEVILLE SPECIAALTJE: TRIANGLE OF SADNESS | ZATERDAG 10 DECEMBER | 21.00 UUR | REGULIER € 9,75, FILMFAN € 7,75, CINEVILLE GRATIS

Bij dit Cineville Speciaaltje serveren we een gratis drankje, vertonen we een video-essay van Joost Broeren, én via een filmbotenquiz maak je kans op mooie prijzen. Als Cineviller mag je ook weer een gratis een +1 meenemen. Wel zo gezellig: samen lachen om de ondergang van de rijkste 1% van deze planeet!

BLIND AMBITION MET WIJNPROEVERIJ vindt plaats op maandag 12 december 20.00

Van vluchtelingen tot top-sommeliers. Blind Ambition vertelt het ongelooflijke verhaal van vier mannen die de internationale wijnwereld op zijn kop zetten door als eerste team van Zimbabwe deel te nemen aan de World Blind Wine Tasting Championships, de Olympische Spelen van de wijnwereld. Winnaar van de Publieksprijs van het Tribeca Filmfestival.

BLIND AMBITION MET PROEVERIJ | MAANDAG 12 DECEMBER | 20.00 UUR | REGULIER € 15,00, FILMFAN € 13,00, CINEVILLE € 7,00

Pardon Taguzu, een van de hoofdpersonen uit de film, is op 12 december aanwezig voor zowel een Q&A als een wijnproeverij! Vooraf aan de film presenteert hij drie van zijn wijnen, er is plek voor slechts vijftig personen!

 WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 1 T/M 7 DECEMBER

SHE SAID

THE LOST KING

EMILY

MRS. HARRIS GOES TO PARIS

LAS BESTIAS

THE SON

HOLY SPIDER

GOOD LUCK TO YOU, LEO GRANDE

SPUTUM

RIMINI

KNOR & KONING WORST

VORTEX

ALL THAT BREATHES

VAN KNOLLENDAM TOT KLAUWERSHOEK

BARDO, FALSE CHRONICLE OF A HANDFUL OF TRUTHS

NELLY RAPP

CLOSE

DREAMING WALLS

—————–

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–