Agenda Filmtheater De Fabriek 4 t/m 10 januari

Landelijke première Priscilla, One Live en Sur l’Adamant.

Wanneer tiener Priscilla op een feestje Elvis Presley ontmoet, verandert de rock-’n-roll superster op intieme momenten onverwachts in iemand anders: een meeslepende liefde, een steun in eenzame dagen, een kwetsbare beste vriend. Door de ogen van Priscilla laat regisseur Sofia Coppola de onzichtbare kant zien van een grote Amerikaanse mythe, die het turbulente huwelijk tussen Elvis en Priscilla is; van een Duitse legerbasis tot zijn droomlandgoed Graceland, in dit betoverende portret van liefde, fantasie en roem.

Het waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton, door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd voornamelijk Joodse kinderen uit de handen van de Nazi’s werden gered. Vijftig jaar later, in 1988, verwijt Nicholas zichzelf echter dat hij niet genoeg heeft gedaan. Als het BBC-programma ‘That’s Life!’ hem uitnodigt gebeurt er iets waardoor hij eindelijk in het reine begint te komen met het schuldgevoel en verdriet dat hij zolang met zich meedraagt. Meervoudig Oscarwinnaar Sir Anthony Hopkins schittert in deze film over oorlogsheld Sir Nicholas Winton.

De Adamant is een drijvend gebouw aan de Seine in Parijs waar volwassenen met een psychiatrische aandoening worden opgevangen. Het behandelteam biedt zo goed mogelijk weerstand aan de achteruitgang en ontmenselijking van de psychiatrie. Een warm portret van zowel de vaste bezoekers van de boot als de medewerkers, die op de Adamant samen allerlei activiteiten ondernemen.

Donderdag 04 januari

Vrijdag 05 januari

Zaterdag 06 januari

Zondag 07 januari

  Maandag 08 januari

Dinsdag 09 januari

Woensdag 10 januari