Agenda filmtheater De Fabriek 29 december t/m 4 januari

Deze week het mooie Engelse drama Living, met een prachtige rol van Bill Nighy als een stijve kantoorklerk die opbloeit als hij een pijnlijk bericht krijgt. De energieke Franse film À plein temps gaat over een vrouw die het moederschap met een drukke baan combineert en dan ook nog te maken krijgt met een OV-staking.

De documentaire Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song neemt ons mee op reis naar de roots van een van de bekendste en mooiste nummers allertijden (uitverkocht!).

En ook deze week nog te zien als kerstvakantie extraatje, de filmmusical der filmmusicals: Singin’ in the Rain!

LIVING gaat in landelijke première op donderdag 29 december 20.10. Verder te zien op vrijdag 30 december 19.00, zaterdag 31 december 16.30, zondag 1 januari 20.00, maandag 2 januari 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1081-living.html

Londen 1953. Williams, veteraan en ambtenaar, verliest zich in de bureaucratie van de wederopbouw van Engeland na de Tweede Wereldoorlog. Terwijl het eindeloze papierwerk zich opstapelt, verneemt hij dat hij niet meer lang te leven heeft. Zijn diagnose dwingt hem om zijn leven in handen te nemen, op zoek te gaan naar het geluk dat hij lang geleden verloor en een erfenis na te laten voor de volgende generatie.

 

FABRIEKSKERSTKLASSIEKER: SINGIN’ IN THE RAIN is deze week te zien op zondag 1 januari 17.10, woensdag 4 januari 15.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1103-fabriekskerstklassieker+singin+in+the+rain.html

De heerlijke musical Singin’ in the Rain is dit jaar 70 jaar geworden! Perfecte reden om hem deze feestdagen nogmaals te zien, en wel in een haarscherpe gerestaureerde versie, de ideale FabrieksKerstKlassieker! Mét Nederlandse ondertiteling. In deze musical gaat Hollywood over van de zwijgende film naar de geluidsfilm terwijl een van de grote actrices van die tijd een stem als een kraai heeft…

 À PLEIN TEMPS gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 30 december 21.40, zondag 1 januari 20.10, dinsdag 3 januari 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1097-a+plein+temps.html

Negen dagen lang volgen we het hectische leven van Julie, voormalig marketingresearcher, die een fulltimebaan als hoofd van de schoonmakers in een chique Parijs hotel moet combineren met de zorg voor twee kinderen. Wanneer een staking het openbaar vervoer platlegt, moet Julie alles op alles zetten om naar haar werk te komen, een bijna onmogelijke opgave.

 MUSIC & MOVIE NIGHT – HALLELUJAH: LEONARD COHEN, A JOURNEY, A SONG vindt plaats op donderdag 29 december 20.00 en is inmiddels uitverkocht!

https://www.de-fabriek.nl/films/1080-music+movie+night+hallelujah+leonard+cohen+a+journey+a+song.html

Op donderdag 29 december is een nieuwe Music & Movie Night bij te wonen, deze keer rond Leonard Cohen. Te zien is de documentaire Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song dat de ontwikkeling van Cohens carrière volgt en zich focust op de ontstaansgeschiedenis van zijn meest bekende en meest gecoverde song, ‘Hallelujah’. Voorafgaand aan deze documentaire brengt folk ensemble Nasty Loose Precision in de zaal op geheel eigen wijze een ode aan Leonard Cohen middels viool, banjo en gitaar. Na afloop kunt u nog genieten van een langer optreden in Café Fabriek.

 

HALLELUJAH: LEONARD COHEN, A JOURNEY, A SONG gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 30 december 16.20, maandag 2 januari 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1082-hallelujah+leonard+cohen+a+journey+a+song.html

Deze documentaire laat de ontwikkeling van Cohens carrière zien en focust zich op de ontstaansgeschiedenis van zijn meest bekende en meest gecoverde song. Cohen werkte er maar liefst zeven jaar aan en op papier telde het uiteindelijk meer dan honderdvijftig coupletten. In eerste instantie werd Hallelujah afgewezen door zijn platenmaatschappij, maar vertolkingen van onder andere Jeff Buckley en Rufus Wainwright wekten het tot leven.

 WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 29 DECEMBER T/M 4 JANUARI

SHE SAID

TRIANGE OF SADNESS

ERNEST & CELESTINE: OP AVONTUUR IN BRABBELLAND

DE ACHT BERGEN

EMILY

CANDY

FABRIEKSKLASSIEKER: MULHOLLAND DRIVE

VOUS N’AUREZ PAS MA HAINE

ROSE

ARMAGEDDON TIME

YUKU EN DE HIMALAYABLOEM

KNOR & KONING WORST

BLIND AMBITION

—————–

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–