Agenda filmtheater De Fabriek 26 januari t/m 1 februari

In de speelweek vanaf 26 januari, de volgende nieuwe titels: De met drie Golden Globes bekroonde film The Banshees of Inisherin, met Colin Farrell en Brendan Gleeson. Van de schrijver en regisseur van Three Billboards Outside Ebbing Missouri. Het Turkse Snow and the Bear is een ijzingwekkende thriller in een land waar je het normaal warmer verwacht.


De specials van de nieuwe speelweek trappen af met Film & Psychologie: Puinhoop waarbij een eenmalige vertoning van de indrukwekkende documentaire over de moeder van de maker die aan borderline lijdt. Maker Allard Detiger is aanwezig voor een Q&A na afloop, vooraf wordt de film ingeleid door Anouk de Gee, deskundige van het Trimbos-instituut.
Op vrijdag 27 januari is het Holocaust Memorial Day, daar staan we bij stil met de vertoning van Between Mountains and Wars van de Zaanse maker Qali Nur. Zij zal zelf aanwezig zijn bij de vertoning, bovendien is er na afloop een vraaggesprek met de joodse filmwetenschapper Lievnath Faber.
Verder ook nog het slotdeel van de prachtige trilogie Trois couleurs. Het voor een Oscar en een Gouden Palm genomineerde Rouge staat in het teken van gelijkheid en broederschap.
Deze week ook een voorpremière van de nieuwe film van Steven Spielberg The Fabelmans, zijn meest persoonlijke tot nu toe, en eveneens een Golden Globe winnaar, voor zowel Beste Drama film als Beste Regie, en morgen volgen waarschijnlijk nog veel meer nominaties voor deze film bij de bekendmaking van de Oscarnominaties.

 THE BANSHEES OF INISHERIN is te zien in landelijke première op donderdag 26 januari 20.10. Verder te zien op vrijdag 27 januari 16.40, vrijdag 27 januari 21.30, zaterdag 28 januari 13.50, zaterdag 28 januari 18.30, zondag 29 januari 20.10, maandag 30 januari 20.10, dinsdag 21 januari 20.00, woensdag 1 februari 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1092-the+banshees+of+inisherin.html

Op een Iers eiland belanden twee goede vrienden, Padraic en Colm, in een moeilijke situatie wanneer Colm plotseling besluit hun vriendschap te verbreken. Padraic probeert de relatie nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhan, die haar eigen problemen heeft. De gebeurtenissen escaleren als Colm een drastisch ultimatum stelt om zijn voornemen tot het beëindigen van de vriendschap duidelijk te maken.

 SNOW AND THE BEAR gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 27 januari 21.20, zaterdag 28 januari 16.40, dinsdag 31 januari 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/1110-snow+and+the+bear.html

In een klein grensstadje in Turkije lijkt de winter dit jaar eindeloos te duren. Door hevige sneeuwval zijn de wegen geblokkeerd en het gerucht gaat dat beren vroeg uit de winterslaap zijn opgestaan en een aantal dieren in de buurt hebben gedood. Wanneer de jonge verpleegster Aslin ruzie heeft met een lokale bewoner en deze vervolgens vermist raakt, bevindt Aslı zij zich al snel middenin een spel van verstrengelde machtsverhoudingen, geheimen en twijfel.

 FILM & PSYCHOLOGIE: PUINHOOP MET NAGESPREK is eenmalig te zien op donderdag 26 januari 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1087-film+psychologie+puinhoop+met+nagesprek.html

Na twintig jaar het contact met zijn moeder met borderline tot een minimum beperkt te hebben, wordt filmmaker Allard gebeld door de politie. Haar huis is totaal verwaarloosd, buren klagen en professionele hulp is per direct nodig. Allard neemt een deel van de verantwoordelijkheid van de zorg voor zijn moeder op zich maar raakt hierdoor steeds meer verstrikt in ruzies en trauma’s uit zijn jeugd.

Deze documentaire wordt ingeleid door Anouk de Gee, deskundige van het Trimbos-instituut. Filmmaker Allard Detiger is aanwezig voor een Q&A achteraf.

HOLOCAUST MEMORIAL DAY: BETWEEN MOUNTAINS AND WARS is eenmalig te zien op Holocaust Memorial Day vrijdag 27 januari 19.30

https://www.de-fabriek.nl/films/1096-holocaust+memorial+day+between+mountains+and+wars.html

In Sarajevo, een stad waar Sefardische joden meer dan vier eeuwen geleden hun toevlucht zochten, leeft de joodse gemeenschap vredig samen met hun islamitische, rooms-katholieke en Servisch-orthodoxe buren. De oudste bewoners maakte niet alleen de oorlog in de jaren 90 mee, maar overleefden ook de Tweede Wereldoorlog.
Deze special is te zien op Holocaust Memorial Day. Qali Nur, de Zaanse filmmaker van deze film, is aanwezig voor een inleiding en Q&A. Tevens is er na afloop een vraaggesprek met de joodse filmwetenschapper Lievnath Faber. Let op, de film is Engels ondertiteld!

 FABRIEKSKLASSIEKER – TROIS COULEURS: ROUGE is deze week te zien op vrijdag 27 januari 19.00, zondag 29 januari 17.00, woensdag 1 februari 15.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1109-fabrieksklassieker+trois+couleurs+rouge.html

Fotomodel Valentine rijdt op straat een herdershond aan. Ze brengt het gewonde dier naar de eigenaar, een gepensioneerde rechter. Hij is een zonderlinge man die stiekem de mensen in zijn omgeving begluurt. Na de eerste stroeve ontmoeting groeit hun affectie, ondanks het grote leeftijdsverschil.

 THE FABELMANS is deze week in voorpremière te zien op zondag 29 januari 13.50

https://www.de-fabriek.nl/films/1111-the+fabelmans.html

Portret van de jonge Sammy Fabelmans, die opgroeit in het Arizona van na de Tweede Wereldoorlog. Sammy ontdekt op jonge leeftijd zijn passie voor film, tot grote vreugde van zijn creatieve moeder, Mitzi. Sammy’s vader ziet het daarentegen meer als een hobby. In de loop der jaren legt Sammy de avonturen van zijn familie vast op beeld en ontwikkelt hij zich als regisseur van amateurfilms met zijn zussen en vrienden in de hoofdrol.

 BEST OF IDFA ON TOUR 2023 is eenmalig te zien op zaterdag 4 februari 12.30

https://www.de-fabriek.nl/films/1093-best+of+idfa+on+tour+2023.html

Bekijk op een middag drie prijswinnende films die door de jury’s van IDFA 2022 zijn bekroond om hun uitmuntendheid, omdat ze urgente verhalen vertellen of omdat ze je op een bijzondere manier raken. Het visueel sterke Paradise staat stil bij het inferno dat klimaatverandering kan veroorzaken. Reis door onze wereld toont het eerste coronajaar door de ogen van documentaire-veteranen Petra en Peter Lataster. Apolonia, Apolonia, de winnaar van de prijs voor Beste Internationale Documentaire, is een prachtig portet van de kunstenaar als jonge vrouw.

 WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 26 JANUARI T/M 1 FEBRUARI

DE ACHT BERGEN

BROKER

BABYLON

PRESQUE

LIVING

TRIANGLE OF SADNESS

FLUX GOURMET

ALL THE BEAUTY AND THE BLOODSHED

ERNEST & CELESTINE: OP AVONTUUR IN BRABBELLAND

FABRIEKSKLASSIEKER: TROIS COULEURS – BLANC

RETURN TO DUST

KNOR & KONING WORST

HALLELUJAH: LEONARD COHEN, A JOURNEY, A SONG

LES CINQ DIABLES

—————–

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.


Foto: Colin Farrell in the film THE BANSHEES OF INISHERIN. Photo by Jonathan Hession. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2022 20th Century Studios All Rights Reserved.