Agenda Filmtheater De Fabriek 22 t/m 28 februari 2024

Deze week in De Fabriek. Landelijke premières: Blackbird Blackbird Blackberry, Drive-Away Dolls, Rapito. Special: FabrieksKlassieker – Beau travail, op zo 25 feb met inleiding. Vanaf volgende week: Dune: Part Two, ook te zien als double bill met Dune: Part One. Volgende week: The Royal Ballet: Manon.
Zondagavond In Memoriam Navalny
In augustus 2020 maakte een vliegtuig dat van Siberië naar Moskou vloog een noodlanding. Eén van de passagiers, de Russische oppositieleider Alexei Navalny, was doodziek. Hij werd naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht en uiteindelijk geëvacueerd naar Berlijn, waar artsen bevestigden dat hij was vergiftigd met Novichok, een zenuwgas dat eerder betrokken was bij aanvallen op andere tegenstanders van de Russische regering. President Vladimir Poetin ontkende elke betrokkenheid.
Na het hartverscheurende nieuws van Aleksei Navalny’s dood, staan we stil bij zijn strijdvaardige leven waarin hij het constant opnam tegen het corrupte Russische regime. De Oscarwinnende documentaire Navalny was al een must-see maar heeft sinds vrijdag – helaas – nog meer aan relevantie gewonnen.

Donderdag 22 februari

Vrijdag 23 februari

Zaterdag 24 februari

Zondag 25 februari

  Maandag 26 februari

Dinsdag 27 februari

Woensdag 28 februari