Agenda Filmtheater De Fabriek 16 t/m 22 mei 2024

In het vervolg van de hitfilm Ventoux gaan de jeugdvrienden André, Bart en David klussen in een oude, opgekochte Belgische hoeve van vriend Joost. Ze zijn allen de vijftig gepasseerd en blijken niet langer onsterfelijk. Ze wisselen nog steeds moeiteloos loodzware ernst af met slap ouwehoeren, maar daarmee ontkomen ze niet aan het feit dat ze ouder worden. Op Tweede Pinksterdag – maandag 20 mei – opent De Fabriek al om 14.00 uur zodat je op je vrije dag kunt genieten van deze tragikomedie. Voor €12,00 heb je deze middag een combideal van film met het beroemde Belgische fietsbier Kwaremont. Laatste ronde is a.s. woensdag 15 mei ook te zien als voorpremière met Q&A Zaanse hoofdrolspeler Reinout Bussemaker.

Op vrijdag 17 mei, aan de vooravond van Luilak, een speciale PinksterZaan met een voorpremière van de nieuwe romcom Hit Man en een nachtelijke vertoning van jaren negentig klassieker Dazed and Confused, de ultieme luilak-komedie. Beide films zijn geregisseerd door Richard Linklater (die ook o.m. The Before-trilogie en Boyhood regisseerde).

In het kader van PinksterZaan en 50 Jaar Zaanstad brengt De Fabriek een hommage aan de Luilaktraditie met een nachtfilm en een filmontbijt. Op zaterdag 18 mei openen we onze deuren eerder voor een lekker Luilak-ontbijt, gevolgd door historische filmbeelden van deze traditie in de Zaanstreek. Vanaf 10.00 uur staat het ontbijt klaar in het café, witte bollen met krenten en rozijnen, geserveerd met warme stroop, suiker en een klontje boter. Een ticket is inclusief een kopje koffie of thee met een broodje (10.00 uur). Om 11.00 uur start de film.

Landelijke premières The Mother of all lies, Charcoal en The Beast.

Donderdag 16 mei

Vrijdag 17 mei

Zaterdag 18 mei

Zondag 19 mei

  Maandag 20 mei

Dinsdag 21 mei

Woensdag 22 mei