Agenda Filmtheater De Fabriek 14 t/m 20 september

Deze week in De Fabriek. Landelijke première: Jeanne du Barry, Irgendwann werden wir uns alles erzählen. Specials: FabriekSneak x Cineville, Royal Opera House: Das Rheingold, ABBA: The Movie, FabrieksKlassieker: Le mépris. Volgende week: Toen we van de Duitsers verloren met Q&A Zaanse regisseur, Nederlands Film Festival: Sweet Dreams, Nederlands Film Festival: Zomervacht. Binnenkort: Filmclub.
Landelijke première Jeanne du Barry

Door haar schoonheid en charme lukt het een jonge vrouw om uit de arbeidersklasse te ontsnappen. Stapje voor stapje bestijgt ze de sociale ladder en verwerft ze een belangrijke plek aan het hof van Lodewijk XV. Als ze hem ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Ze wordt zijn courtisane. Een schandaal in Versailles, want niemand wil een straatmeisje aan het hof.

Jeanne du Barry was dit jaar de openingsfilm van het Filmfestival van Cannes. Met een schitterende Franstalige rol van Johnny Depp als Lodewijk XV.

Allen deze week: Abba The Movie
Geniet met volle teugen van ABBA met ABBA: The Movie. Deze onlangs geremasterde film neemt je mee terug naar de hoogtijdagen van de legendarische Zweedse band en de discomuziek in de jaren ’70, toen de immens populaire Australische tournee werd vastgelegd. Met backstage beelden en volledige uitvoeringen van ABBA’s grootste hits. Dit fan event bevat daarnaast exclusieve extra’s, zoals een blik achter de schermen bij het drukbezochte ABBA: Voyage concert in Londen en nog veel meer. ABBA: The Movie is alleen te zien op zondag 17 en dinsdag 19 september!

Donderdag 14 september

Vrijdag 15 september

Zaterdag 16 september

Zondag 17 september

  Maandag 18 september

Dinsdag 19 september

Woensdag 20 september