Agenda Filmtheater De Fabriek 11 t/m 17 april 2024

Landelijke première Four Daughters. Wijnproeverij bij La Chimera. Landelijke première Housekeeping for beginners, Love lies bleeding en Liefjes.

Voorafgaand aan het Italiaanse La Chimera, over grafrovers die op Etruskische relikwieën jagen, vindt op zondag 14 april 15.00 een speciale wijnproeverij plaats in het teken van de rol van de Etrusken en wijn. Vinoloog en Weinakademiker Ed Carper vertelt over de geschiedenis en laat je Italiaanse en Spaanse wijnen proeven. Vlak voor de film begint wordt er een hapje geserveerd zodat je niet met een lege maag in de zaal zit.

Four Daughters

Een unieke en aangrijpende film die zweeft tussen documentaire en fictie. Olfa is de moeder van vier meisjes, maar op een dag verdwijnen haar twee oudste dochters. Regisseur Kaouther Ben Hania vertelt het verhaal van deze verdwijning samen met Olfa, haar twee overgebleven dochters en professionele acteurs.

Een intieme vertelling vol hoop, verzet en verdriet over botsende werelden en wat het is om moeder of zus te zijn. Four Daughters is genomineerd voor de Oscar Beste Documentaire.

Donderdag 11 april

Vrijdag 12 april

Zaterdag 13 april

Zondag 14 april

  Maandag 15 april

Dinsdag 16 april

Woensdag 17 april