Agenda Filmtheater De Fabriek 1 t/m 7 juni.

Deze week in De Fabriek. Landelijke première: Cesária Évora, Pacifiction, Un petit frère, Munch. Special: KunstFilmFabriek – Munch, ZaanPride: Met zonder ballen. Volgende week: FabrieksSneak x Cineville. Binnenkort: Voorpremière Asteroid City.

Pacifiction is een broeierige, politieke thriller waarin een geslepen bureaucraat de grenzen van zijn invloed op een paradijselijk eiland bereikt. Als Hoge Commissaris van de Franse Republiek kent De Roller zijn weg op het Frans-Polynesische eiland Tahiti. Immer gekleed in wit pak beweegt de charmante politicus zich met het grootste gemak van zakelijke bijeenkomst naar louche nachtclub en van dansoptreden naar surfwedstrijd. Het toonaangevende Franse filmtijdschrift Cahiers du Cinéma riep het hypnotiserende Pacifiction in 2022 uit tot Film van het Jaar.

ZaanPride: Met zonder ballen
Dinsdag 6 juni 20.00 uur
Met ruimte voor alle misverstanden, zorgen en clichés, geeft Met zonder ballen een liefdevolle inkijk in de realiteit van een kind in transitie. Het is een openhartig portret van een trans zoon en zijn moeder over zijn zoektocht naar gender en identiteit en haar reactie daarop als ouder. Een ontroerende en hilarisch eerlijke film, gebaseerd op de gelijknamige succesvolle theatervoorstelling.
Tijdens Zaanpride wordt Met Zonder Ballen eenmalig vertoond in samenwerking met De Zaanse Regenboog en TranScreen. De film wordt ingeleid door ZaanPride ambassadeur Angel Fox en voorafgegaan door de korte film Hokjes.

Donderdag 01 juni

Vrijdag 02 juni

Zaterdag 03 juni

Zondag 04 juni

  Maandag 05 juni

Dinsdag 06 juni

Woensdag 07 juni