De Vonk in gesprek met jongeren: je bent jong, je wil wat, maar hoe ga je dat nou eigenlijk doen??

Wanneer

ma 21-10-2024    
20:00

Waar

Cafe Fabriek
Jan Sijbrandsstreeg 12, Zaandam, 1502 BA

Evenement type

 
 In eerdere debatten hebben we meerdere keren gesproken over thema’s die enorm van belang zijn voor jongeren. Bijvoorbeeld over kunst en cultuur of over jeugdcriminaliteit. Deze keer we willen niet alleen over jongeren in gesprek, maar vooral mét hen in gesprek.

Op 21 oktober zitten wij aan tafel met vijf jongeren in de leeftijd van 15 tot 25 jaar uit verschillende disciplines in de samenleving. Van onderwijs en kunst tot ICT, van topsport tot verpleging, zij vertellen welke invloeden hen motiveren of hebben gemotiveerd om een bepaalde richting op te gaan. Vragen waar zij tegenaan liepen zijn bijvoorbeeld:

  • Ga ik stoppen met topsport of ga ik door?
  • Wat was bepalend om de verpleging in te gaan?
  • Is leraar worden misschien tóch leuk?
  • Wat doe je als je studie of opleiding niet bevalt?
  • Waarom kiezen voor een leven als artiest?

Inzichten en ervaringen vanuit jeugd en jongeren als opkomende generatie zijn van enorm belangrijk. Voor jongeren zelf bijvoorbeeld: laat je inspireren hoe je je eigen belangrijke keuzes wil maken. En voor oudere generaties: leer van jongeren wat hen belemmert maar vooral wat hen helpt zodat je daarin kan faciliteren.

Kom, luister en -als je wil- praat mee!

Je bent van harte welkom op 21 oktober om 20:00 uur in De Fabriek, Jan Sijbrandsteeg 12 in Zaandam (achter de Peperstraat).

De toegang is gratis, dan wel graag aanmelden via info@devonk-debat.nl