Blijf gezond en voorkom vallen – Informatiebijeenkomsten en valrisico test voor 65-plussers

Wanneer

vr 25-10-2024    
10:00 - 12:00

Waar

Buurtcentrum De Pelikaan
Kervelstraat 185-A, Krommenie, 1562 AJ

Evenement type

Gezond en zelfstandig blijven is voor iedereen een grote wens. Helaas vallen jaarlijks ruim één miljoen mensen van 65 jaar en ouder! Dat is één op de vijf ouderen. Vallen is een groeiend probleem. Om vallen te voorkomen is het belangrijk om aan de conditie te werken en het huis veiliger te maken. Wilt u weten wat u zelf aan valpreventie kunt doen? Bezoek dan de informatiebijeenkomsten.

Bijeenkomsten over valpreventie
Op 25 oktober en 7 november vinden bijeenkomsten plaats. Bezoekers krijgen informatie en tips en kunnen met de beweegmakelaar een valrisico test doen. Kom naar buurtcentrum De Pelikaan (Kervelstraat 185A, Krommenie) op vrijdag 25 oktober, van 10:00 tot 12:00 uur. Of ga op donderdag 7 november, van 14:00 tot 16:00 uur, naar Wooncomplex De Amandelbloesem, (Vinkenstraat 80, Wormerveer). Aanmelden is niet nodig.


Wat kun je zelf doen?

Train spieren en balans om vallen te voorkomen. Ook gezond eten en het regelmatig laten controleren van de ogen zijn heel belangrijk. Daarnaast leveren goede schoenen en regelmatig bewegen, een grote bijdrage aan het sterk blijven staan. Neem zelf maatregelen om veilig en gezond te leven. Op www.hoesterkstaik.nl kan iedereen zelf een valrisico test doen.


Samen actief
Robin van der Tol, beweegmakelaar van Sportbedrijf Zaanstad, helpt ouderen met advies over beweeggroepen en valpreventiecursussen in de buurt. Afhankelijk van de behoefte, geeft zij een persoonlijk advies. Zijn er vragen aan de beweegmakelaar? Stuur een mail naar sportstimulering@sportbedrijfzaanstad.nl of bel 075-653 99 70.