ZFC brengt het concert ‘Dicht bij huis ‘

Wanneer

za 09-11-2024    
20:00

Waar

De KunstGreep
Kerkbuurt 4, Oostzaan, 1511 BD

Evenement type

www.zfc-zaandijk.nl/orkest

 
Prijs: € 15.00

Koop tickets hier.

ZFC Zaandijk presenteert op 9 november haar concert ‘Dicht Bij Huis’! Op deze avond nemen orkest ZFC Zaandijk, Saxofoonkwartet ‘De Kop Van Riet’ met dichter Erik de Boer en The Blue Tone Bigband het programma voor hun rekening en dat doen ze letterlijk Dicht Bij Huis: in de Kunstgreep in Oostzaan op zaterdagavond 9 november. 
Ook figuurlijk blijft ZFC ‘Dicht Bij Huis’: ZFC Zaandijk heeft voor een deel van het programma een bijzondere gast uitgenodigd: trompettist Adriaan Kramer. Een bijzondere avond voor Adriaan én ZFC want Adriaan speelde zijn eerste noten als Zaans ‘jochie’ bij ZFC Zaandijk, met de huidige dirigent van ZFC als zijn docent: Arnold van ‘t Ent. En al snel was duidelijk: deze kan wel wat meer dan een beetje toeteren. Veel meer. Adriaan ging naar het Conservatorium van Amsterdam, waar hij onder andere werd opgeleid door Peter Masseurs, en werd uiteindelijk professioneel trompettist. Op zijn 21e was hij 1e trompettist van het Nederlands Ballet Orkest en viel regelmatig in bij onder meer de Marinierskapel en het Residentieorkest. De afgelopen jaren gooide hij het roer om en werd visboer, om uiteindelijk het roer nog een keer om te gooien en in de zorg terecht te komen als ‘broeder Adriaan’. Toen we hoorden dat Adriaan zijn trompet weer uit de koffer had gehaald en ook weer serieus aan het spelen was, was het lijntje snel gelegd. Op deze concertavond speelt Adriaan het prachtige, virtuoze trompetconcert van Arutunian (1950).
Met prikkelende gedichten en magische muziek zullen dichter Erik de Boer en saxofoonkwartet De Kop van Riet u een ervaring bezorgen vol Wervelwinden en Ademruimtes. In dit contrastrijke voorprogramma wisselen opvallende teksten en meevoerende klanken elkaar af. Elk op een andere manier gebruikmakend van lucht, zorgen beide disciplines voor een frisse wind bij elkaar en het publiek. Wie weet wat dit bijzondere poëzie-concert aan stof doet opwaaien.
En tot slot laat de Zaanse Blue Tone Big Band een heel ander repertoire horen, zoals de naam al doet vermoeden. De BTBB is een van de oudste big bands van Nederland en werd in 1949 opgericht. De afgelopen 30 jaar staat de band onder leiding van Bart Tuinman. De band speelt zowel ouder als moderner bigbandwerk.
Locatie: De Kunstgreep, Oostzaan
Aanvang: 20:00u
Entree: €15,-