Tweede editie van Lichtjesavond op begraafplaats Zaandijk

Wanneer

vr 01-11-2024    
19:00

Waar

Zaandijk
Lagedijk, Zaandijk

Evenement type

De ingang van de begraafplaats Zaandijk. Op alle graven brandt er op 1 november een lichtje en zijn er verschillende plaatsen ingericht waar je zelf een kaarsje kan aansteken en kunt herdenken.
Vorig jaar ging een lang gekoesterde wens in vervulling: een lichtjesavond op de begraafplaats in Zaandijk. In de stromende regen, met een code geel als weerwaarschuwing hebben initiatiefnemers Jetty van Egdom en Luchiena Rijken toch doorgezet. Het resultaat was een prachtig verlichte begraafplaats
met op elk graf een brandend kaarsje in een glazen pot, uitgelichte bomen, teksten, herinneringsplekken waar een kaarsje kon worden aangestoken.
“Om 19.00 uur werd het droog en hebben we een hele mooie avond beleefd. Bij het verlaten van de begraafplaats hoorden we; ‘wat was het mooi, u doet dit volgend jaar toch wel weer?!’ We waren het er al snel over eens. Natuurlijk doen we dat!”, aldus het tweetal. 
Op vrijdag 1 november is er te mogelijkheid samen te komen op de begraafplaats van Zaandijk, Dr. Jan Mulderstraat 1a (bij de Guisweg  Spoorwegovergang). Je kunt dan luisteren naar gedichten, naar muziek, een kaarsje aansteken om stil te staan bij onze dierbaren die we missen, maar nooit vergeten. “We steken de kaarsen aan, omdat ieder lichtje een verhaal is.”
Opzet
De opzet is vanaf 19.00 uur verzamelen voor de ingang van de begraafplaats. De bezoekers lopen dan om 19.15 uur gezamenlijk naar de plek waar er samen wordt herdacht en namen kunt laten noemen van hen die ons zijn ontvallen. Namen doorgeven tot en met donderdagavond 31 oktober op: lichtjesavondzaandijk@gmail.com Vrijdagavond 1 november bestaat ook nog de mogelijkheid tot 19.10 uur om de namen van dierbaren door te geven en een herdenkingskaars kopen. Na het moment van herdenken is er gelegenheid om een kaarsje aan te steken en de begraafplaats te bezoeken. 
De avond wordt u aangeboden door De Ontmoeting Koog – Zaandijk. Zie ook deontmoetingzaandijk.nl