Vaartocht met oud-burgemeester Peter Tange voor hetr Arie Lemsfonds

Wanneer

zo 06-10-2024    
13:30 - 15:30

Waar

Bezoekerscentrum De Poelboerderij
Veerdijk 106, Wormer, 1531 MB, Wormer

Evenement type

Op zondag 6 oktober organiseert het Arie Lemsfonds een bijzondere vaartocht in samenwerking met oud-burgemeester van Wormerland, Peter Tange. Tijdens deze tocht door het Wormer- en Jisperveld zal Peter Tange verhalen vertellen over de vrijbuiters in het veen en langs de Zaan. Om deze verhalen tot leven te brengen, neemt hij ‘Het koffertje van de Burgemeester’ mee, gevuld met prenten en voorwerpen die het verleden zichtbaar maken.
Daarnaast kunt u genieten van de prachtige natuur terwijl we met de platte schuit van de Poelboerderij door het mooie landschap varen. De opbrengst van deze boottocht komt volledig ten goede aan de doelen die het Arie Lemsfonds het komende jaar gaat steunen.
Programma
Op zondagmiddag 6 oktober ontvangen we u graag voor deze bijzondere vaartocht vanaf de Poelboerderij in Wormer. Het programma is voor jong en oud een leuke ervaring en ziet er als volgt uit;
• 13.30-13.50 – inloop en ontvangst met een drankje in het bezoekerscentrum De Poelboerderij aan de Veerdijk 106, 1531 MB Wormer
• 13.50-14.00 – welkom namens het Arie Lemsfonds en opstappen
• 14.00 – afvaart van de 1 a 1,5 uur durende boottocht
Kaarten kosten € 20,00 p.p. en zijn verkrijgbaar via de website www.arielemsfonds.nl
Arie Lemsfonds
Het Arie Lemsfonds steunt maatschappelijke initiatieven in de Zaanstreek. Met regelmaat selecteert de commissie een project of activiteit op één van de terreinen Wonen, Werken, Sociaal en Duurzaamheid. Voor een gekozen project worden activiteiten georganiseerd om zo gezamenlijk de benodigde middelen bij elkaar te krijgen. Oud PvdA-burgemeester van Zaanstad, Arie Lems, is de naamgever van het fonds. In zijn geest ondersteunt de stichting goede initiatieven in de Zaanstreek. Belangrijke termen daarbij zijn: verbindend, overbruggen van tegenstellingen, de dialoog benutten, geen onderscheid tussen rangen en standen, idealistisch en bewust van de omgeving.