Maandag dertiende debat van De Vonk – Arbeidsmigratie: lust of last?

Wanneer

ma 16-09-2024    
20:15

Waar

Cafe Fabriek
Jan Sijbrandsstreeg 12, Zaandam, 1502 BA

Evenement type

Het dertiende debat van Debatcentrum De Vonk staat gepland op 16 september en heeft als thema Arbeidsmigratie: lust of last?
Debatteer je ook maandag mee bij De Vonk?
Debatteer je ook maandag mee bij De Vonk? (Archieffoto: Dirk Karten)
Thema Arbeidsmigratie: lust of last?

De vraag naar arbeidskrachten, zowel in laagbetaalde sectoren als in kennissectoren, is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Zowel binnen als buiten de Europese Unie zoeken arbeidsmigranten hun weg naar Nederland. Ook in de Zaanstreek zien we deze groei. Zaanstad huisvest na Amsterdam de meeste arbeidsmigranten van Noord-Holland. Tegelijkertijd laten de arbeidsomstandigheden, beloningen en huisvesting voor de laagbetaalde arbeidsmigrant nog vaak te wensen over.

Genuanceerd debat

Doel van de avond is een open en genuanceerd gesprek over de positie van arbeidsmigranten zowel in Nederland als in Zaanstad. De Vonk streeft ernaar om een dieper begrip te creëren voor de verschillende perspectieven van betrokken partijen, en de complexiteit van de situatie aan het licht te brengen. Het is geen avond voor simpele antwoorden, maar voor het delen van inzichten en het zoeken naar mogelijke oplossingen die recht doen aan zowel arbeidsmigranten als de lokale gemeenschap.

Je kunt over dit onderwerp meepraten in De Fabriek, Jan Sijbrandsteeg 12. Inloop vanaf 19.45 uur, start debat 20.15 uur. De toegang is gratis.

Bron: Rodi