Sterrenwacht Vesta weer open voor publiek

Wanneer

vr 13-09-2024    
20:00

Waar

Vesta-Oostzaanse Sterrenwacht
Zuideinde 197, Oostzaan, 1511 GD

Evenement type

Na de zomerstop gaat sterrenwacht Vesta op vrijdag 13 september weer open voor het publiek. Er is dan weer een programma met een introductie en een presentatie. Deze keer gaat het over ‘De geboorteplaats van sterren’. Alle leeftijden zijn welkom (jongere kinderen onder begeleiding van ouders). Start 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. 
Deze zomer is het observatorium bij Vesta opgeknapt.
Deze zomer is het observatorium bij Vesta opgeknapt. (Foto: Aangeleverd)

Deze zomer is het observatorium bij Vesta opgeknapt. Los van het onkruid, het mos en de groene aanslag, was de constructie aan een opknapbeurt toe. Ook waren er aanpassingen nodig voor het kunnen plaatsen van de nieuwe telescoop. De werkzaamheden zijn zo goed als afgerond en als het helder weer is kunnen bezoekers op 13 september door de nieuwe telescoop kijken. 

Nieuw dit najaar is een cursus sterrenkunde. De cursus wordt gehouden op dinsdagavond en bestaat uit tien lessen. Dit is interessant voor iedereen die zich verder wil verdiepen in wat er aan de sterrenhemel te aanschouwen is en zich afvraagt hoe dat allemaal in elkaar zit. Het geeft een brede introductie op de sterrenkunde, waarbij de achterliggende wetenschap wordt uitgelegd. Het is geschikt als eerste kennismaking, maar zeker ook voor mensen die hun kennis willen opfrissen en actualiseren. Naast de lessen worden er praktijkavond(en) georganiseerd, waar het geleerde in de praktijk wordt gebracht. 

Door het volgen van de cursus wordt het bijwonen van presentaties en lezingen bij Vesta nog interessanter, omdat je een beter overzicht krijgt van het geheel. Meer weten? Kijk dan op www.sterrenwachtvesta.nl/cursussen.