OASIS preview – Denden Karadeniz | Zero Dance Theatre

Wanneer

zo 29-09-2024    
20:15

Waar

Zaantheater
Nicolaasstraat 3, Zaandam, 1506 BB

Evenement type

Een exclusieve danspreview Oasis voor Vrienden van het Zaantheater

Artistiek leider en tevens choreograaf Denden Karadeniz werkt met zijn dansgezelschap Zero Dance Theatre aan een nieuwe voortelling Oasis. Zero Dance Theatre is een cross over gezelschap tussen urben en contemporary dans. Denden staat bekend om zijn verfrissende en poëtische breakdance choreografieën. Zoals de Volkskrant over zijn eerdere werk schreef: “een choreografie die je moeiteloos je besef van tijd doet verliezen” ★★★★

Eind september is hij een week bij ons in huis om Oasis “te monteren” zoals dat in theatertermen wordt genoemd. Het moment dat de voorstelling vanuit de repetitieruimte naar het theater gaat en met licht, geluid én performers in elkaar gezet wordt.

Speciaal voor de Vrienden van het Zaantheater wordt er aan het eind van die week, op zondag 29 september een exclusieve doorloop gegeven. Voorafgaand aan de doorloop word je door directeur Angelique Finkers en Denden Karadeniz warm ontvangen en geven ze een korte introductie op de voorstelling en dans in het Zaantheater.

Exclusieve doorloop Oasis voor Vrienden
Zondag 29 september – 20.15 uur
Kleine zaal
Vriendenprijs € 5,-
Let op! Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, wacht dus niet te lang met je ticket kopen.

Over de voorstelling
In Oasis, van Zero Dance Theatre, gaat choreograaf en danser Denden Karadeniz op zoek naar de innerlijke oase. In een wereld waarin verdeeldheid en individualisme toeneemt, nodigt Oasis uit tot zelfreflectie. Een meeslepende ervaring die essentiële vragen stelt in onze tijd van groeiende sociale complexiteit. Vertaald door een unieke mix van diverse dansstijlen en dansachtergronden die samenkomen in een zeer fysiek bewegingsidioom.

Korting op dans!
Dit seizoen zetten wij onze spotlight op dans! Maak kennis met dit veelzijdige genre, boek minimaal drie dansvoorstellingen uit de Zin in dans-bundel en ontvang 15% korting per voorstelling. Lees meer