Jos van Beest ontvangt ….. Frits Landesbergen – vibrafoon

Wanneer

zo 24-11-2024    
15:00

Waar

Wormerveerse Vermaning
Zaanweg 57, Wormerveer, 1521 DM

Evenement type

24 november om 15:00

Een swingende middag in de Wormerveerse Vermaning, Zaanweg 57, Wormerveer
Frits Landesbergen is een allround drummer en virtuoos vibrafonist met een internationale reputatie. Frits heeft van jongs af aan als vrije ondernemer in zichzelf en zijn loopbaan geïnvesteerd. Het winnen van prestigieuze binnen- en buitenlandse jazzprijzen als de Wessel Ilckenprijs, Pall Mall Swing Award, AVRO-cultuurprijs ‘De Belofte’, de Meerjazzprijs 2013 en de daarbij behorende aandacht van de media hebben Frits geen windeieren gelegd. Sindsdien heeft Frits een overvolle agenda, voornamelijk in Nederland maar ook regelmatig elders in de wereld. Als freelancer heeft Frits gewerkt met o.a.: Cor Bakker, Georgie Fame, Milt Jackson, Toots Thielemans, Eddie Daniels, Louis van Dijk, Thijs van Leer, Scott Hamilton, Joe Pass, Buddy de Franco en Monty Alexander en Jos van Beest.

Sinds het najaar van 2021 is Landesbergen slagwerker bij de Dutch Swing College Band.

Pianist en gastheer Jos van Beest zet zijn stukken vaak op in geïmproviseerde intro’s, waarbij de thema’s verrassend worden ingeluid. Na zijn ontmoeting met de legendarische jazzpianist OSCAR PETERSON zijn er inmiddels 17 albums van hem uitgebracht in Japan door platenmaatschappij ATELIER SAWANO “Handmade Jazz”.

Hij ontving tevens de titel ‘Best-selling Dutch artist’ en zijn album ‘The Ginza Shuffle’ werd tot ‘Masterpiece’ uitgeroepen in Japan, het land waar hij met zijn gelijknamige trio én echtgenote zangeres Mariëlle Koeman vaak vertoeft om concerten te geven. Jos van Beest won in 1993 “Swinging Groningen”, werd in 1994 onderscheiden met de prestigieuze Denon Swing Society Award en in dat zelfde jaar genomineerd voor The Pall Mall Swing Society Award.

Zaal open: 14.30 uur