Gratis cursus Mental Health First Aid (MHFA) (4 dinsdagmiddagen)

Wanneer

di 01-10-2024    
13:30 - 16:30

Waar

Buurtcentrum De Pelikaan
Kervelstraat 185-A, Krommenie, 1562 AJ

Evenement type

Hoe help je mensen waarvan hun basis in het leven niet zo stabiel staat en die psychische problematiek ontwikkelen of die in psychische nood verkeren?

Hoe help je mensen waarvan hun basis in het leven niet zo stabiel staat en die psychische problematiek ontwikkelen of die in psychische nood verkeren?
Voor de gemeente Zaanstad biedt Indigo Noord Holland een gratis cursus Mental Health First Aid (MHFA) aan. Tijdens deze cursus leer je over de meest voorkomende psychische problemen bij volwassenen en leer je hoe je volgens heldere richtlijnen eerste hulpverleent aan mensen met (acute) psychische klachten. 
De cursus is zeer geschikt voor mensen die wegens hun (vrijwilligers) werk of familieomstandigheden te maken hebben met mensen met psychische problemen, maar nog niet goed weten hoe zij hier het best mee om kunnen gaan. Ook andere geïnteresseerden zijn welkom om aan de cursus deel te nemen. Informatie over de cursus tref je aan op www.mhfa.nl.
Vier dagdelen
De cursus bestaat uit vier dagdelen van drie uur. Startdatum: dinsdag 1 oktober. De vervolgdata zijn 8, 15 en 22 oktober. Tijdstip: 13.30 tot 16.30 uur. Locatie: Buurtcentrum De Pelikaan, Kervelstraat 185-A. Deze training is kosteloos voor inwoners van Zaanstad. 
Inschrijven doe je via https://mhfa.nl/cursus/ menu vind je cursus. Kies daarna voor Krommenie. De cursus staat vermeld als SMHFA. Er zijn nog maar enkele plekken beschikbaar, dus wacht niet te lang met inschrijven. 
Vragen? Stuur dan een bericht naar preventie@indigonoordholland.nl of bel 088-3571100. 
Contactpersoon/cursusleider is Angelique Huiberts, ahuiberts@indigonoordholland.nl