Tweedelige Raku workshop

Wanneer

do 26-09-2024    
09:30

Waar

Raku Experience
Klaverland 12, Wormer

Evenement type

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
 
Inschrijven via raku@ziggo.nl of app 0655727696.
Deze workshop bestaat uit twee sessies van 2,5 uur, waarbij je het gehele proces van het modelleren van de klei tot aan het raku stoken meemaakt.
In het eerste deel van de workshop ga je aan de slag van het modelleren met grove klei, of je nu kiest voor handvormen of gebruikmaakt van een mal – de keuze is aan jou! Na de eerste sessie gaat Danielle je werk een eerste keer bakken op een temperatuur van rond de 1000 graden, om het klaar te maken om vervolgens gestookt te worden.
Na ongeveer twee weken kom je terug voor het tweede en meest spectaculaire deel van de workshop: het raku stoken. Maar wat is raku stoken nu precies? Het is een eeuwenoude Japanse stooktechniek waarbij het glazuur van een stuk keramiek craqueleert. Na het bakken en glazuren van het aardewerk, wordt het in een gasoven zeer snel tot een temperatuur gebracht van 950 graden. Het aardewerk wordt uit de oven gehaald en aan de buitenlucht blootgesteld. Door de snelle afkoeling komen er barstjes het glazuur. Vervolgens wordt het in een zaagselton gelegd, waar zaagsel ontbrandt en rook veroorzaakt. Vervolgens worden de barsten in het glazuur door het rookproces zwart ingekleurd. Het samenspel van hout, vuur, water en zuurstof zorgt voor spectaculaire resultaten!
Tweede keer is 6 september
Prijs is 105 euro