De Dag van Westzaan en Reuring: 50 tinten muziek, twee dagen optredens van muziekgroepen

Wanneer

za 28-09-2024 - zo 29-09-2024    
Hele dag

Waar

Zuidervermaning Westzaan
Zuideinde 233, Westzaan, 1551 EG

Evenement type

In het weekend van 28 en 29 september bruist Westzaan van de culturele attracties. Met het gratis evenement 50 culturele tinten (West)Zaans viert het dorp dat Zaanstad vijftig jaar bestaat. Alle evenementenlocaties hebben samen een mooi programma samengesteld waardoor ’s morgens, ’s middags en ’s avonds op veel plekken gratis muziek is te beluisteren en kunst is te zien. 

50 culturele tinten (West)Zaans is een gezamenlijk initiatief van de Grote Kerk, ’t Reghthuys, dorpshuis De Kwaker en de Zuidervermaning. Tezamen nodigden zij Zaanse zangers en muzikanten uit om te komen optreden en beeldend kunstenaars en fotografen om te komen exposeren. Behalve in deze locaties is er ook van alles georganiseerd bij restaurant JongWijs, molen Het Prinsenhof en in verschillende ateliers.

Ook De Dag van Westzaan valt in dit weekend, zodat er extra veel te beleven valt in het dorp. Zo zijn er meerdere rommelmarkten, houden verschillende verenigingen, stichtingen én particulieren open huis en zullen de oldtimers weer door het dorp rijden.

Wat kunt u tijdens dit weekend zoal zien en horen? Er zijn grote en kleine koren, grote en kleine bandjes, operette, muziekensembles en toneel. Er is klassiek, pop, Ierse en Franse muziek, djembé en feestmuziek. Inwoners van Westzaan krijgen een programmaboekje met alle details bij hen thuis in de bus. Verder raden we aan de sociale media te volgen voor het laatste nieuws, ook over De Dag van Westzaan.

50 culturele tinten (West)Zaans wordt officieel geopend door burgemeester Hamming. Hij zal een rol spelen in het toneelstuk ‘De Zaanse bruiloft in ’t Reghthuys’, dat zaterdag om 13.00 door toneelvereniging De Herleving op straat en in ’t Reghthuys wordt gespeeld.

Zaterdagavond vanaf 20.15 is het feest in De Kwaker met een optreden van partyrock-coverband The Stickers. Op het plein bij De Kwaker zullen zaterdag en zondag foodtrucks en een bar aanwezig zijn.

Het feestweekend wordt zondagavond om 18.00 afgesloten met een dorpsbarbecue bij De Kwaker. Wie mee wil doen, kan reserveren bij De Kwaker: info@dorpshuis-westzaan.nl

Foto: Djembé Band Zamana