Lezing Mensen van China en Tibet

Wanneer

wo 25-09-2024    
19:30

Waar

De Bieb Zaandam
Westzijde 170 A, Zaandam, 1506 EK

Evenement type

Door haar fascinatie voor het oude China en Tibet reisde de Zaanse schrijfster Net Warger af naar Azië. Over haar ervaringen schreef zij het boek ‘Mensen van China en Tibet’. Op 25 september is Net te gast in De Bieb en neemt zij je mee langs de Chinese oudheid, via mystieke kloosters naar het hooggebergte van Tibet Het verhaal verkent de levensstijl, cultuur, religie en de natuur van de oude en hedendaagse Chinese- en Tibetaanse samenlevingen en de (spanningsvolle) interactie tussen beide. In ‘Mensen van China en Tibet’ nemen Jan, Emy en Net je mee op een reis en zetten ze je
zintuigen op scherp. De culturele gelaagdheid komt tot leven door het gebruik van citaten, gedetailleerde beschrijvingen en betoverende afbeeldingen.

Foto’s en films
Aan de hand van foto’s en filmbeelden vertelt de schrijfster je over haar ervaringen in China en Tibet. Waarom is de Chinese muur gebouwd en hoe voelt het om daarop de wandelen? 
Hoe klinkt het gezang van monniken in de kloosters en wat doet 5000 meter hoogte met je lijf? Gaandeweg de reis merk je dat de spanning tussen de twee culturen steeds zichtbaarder wordt en ontdek je hoe krachtig de menselijke geest kan zijn in tijden van onderdrukking. 

Signeren
Het boek ‘Mensen van China en Tibet’ is te leen in De Bieb Zaandam. Na de presentatie is het boek ook te koop en kun je het laten signeren. Het bijwonen van deze boekpresentatie is gratis. De bieb ontvangt wel graag je aanmelding via het contactformulier: www.debieb.nl/contact. Vermeld bij het onderwerp ‘Aanmelding boekpresentatie Mensen van China en Tibet’.