Slotevenement sluiting Het HEM

Wanneer

za 06-07-2024 - zo 07-07-2024    
14:00

Waar

Het HEM
Warmperserij 1, Zaandam, 1505 RL, Hembrugterrein

Evenement type

Vijf jaar na de opening in 2019 sluit Het HEM op 1 augustus haar deuren in de voormalige munitiefabriek op het Hembrugterrein in Zaandam. We hebben onze missie hier vervuld met vijf multidisciplinaire Chapter-programma’s; talloze muziekevenementen; educatieve en openbare programma’s; residenties en meer, en we zijn nu aan het kijken naar verhuismogelijkheden in Amsterdam. Zie onze website voor de volledige aankondiging van de sluiting.

Een grote schreeuw naar alle artiesten, technici, institutionele partners en financiers die zich bij ons hebben aangesloten en het mogelijk hebben gemaakt. En dank aan alle bezoekers die de reis naar het Hembrugterrein hebben gemaakt. Laten we nog één keer een ode brengen aan Het HEM in Zaandam: kom langs op zaterdag 6 en zondag 7 juli, vanaf 14:00 uur.

De nieuwe site-specific performance ‘Photon’ van Sancha Meca Castro en onze nieuwste The Couch digitale opdracht ‘Amulet’ van Molly Palmer, gaan die avond in première. Daarnaast is in de tentoonstelling ‘Open Studio Expo #4’ het werk te zien van vier studiokunstenaars van Het HEM: Benjamin Francis, Mint Park, Bonnie Ogilvie en Iriée Zamblé. Ze zullen ook hun studioruimtes openstellen voor een voorproefje van hun work in progress.

Op zaterdag 6 juli is het ook je laatste kans om de iconische werken ‘Still Life’ van RAAAF en ‘Sanctum’ van Levi van Veluw te ervaren, en te genieten van een hapje en een drankje in onze woonkamer of op ons terras (we hebben de zon ook uitgenodigd om langs te komen).