Van Pont naar Brug: Noten aan de Zaan

Datum/Tijd
za 25-05-2024
13:00 - 14:30 uur

Locatie
Cultureel Centrum Bullekerk (Westzijderkerk)
Westzijde 75
1506 ED Zaandam

Categorieën


 

De solisten en het koor van Zaans Zilver staan op zaterdagmiddag 25 mei in de Bullekerk met hun allernieuwste lunchconcert ‘Van Pont tot Brug: Noten aan de Zaan’. Een ode aan een ode aan 50 jaar Zaanstad, met liederen en teksten van Zaanse artiesten én zelf geschreven nummers over de geuren en kleuren rond de Zaan. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Bullekerk. Deelneemster Chrisje Schooneveld (83 jaar) doet al vijf jaar mee en vertelt waar dit project voor haar voor staat.

Chrisje: “Zingen, acteren en heel veel plezier hebben! Lekker uit de dagelijkste sleur in een omgeving waar je je thuis voelt.” In het oude Verkadegebouw aan de Westzijde voelt ze zich op haar gemak. “Ik heb altijd in het theater gestaan, hier kan ik dat nog een beetje tot me nemen, ik ga terug in de tijd toen ik de dingen meer kon, ik ben er weer”.

Ze vertelt over de aankomende voorstelling ‘Van Pont tot Brug: Noten aan de Zaan’ en het creatieve proces wat daaraan vooraf gaat. “Het gaat over de geschiedeins van de Zaan, uitgebeeld in cabaret en liedjes. Sommige deelnemers maken eigen teksten op liedjes, heel knap! Ze brengen hun eigen idee in, en we hebben het er samen over.”

Ze sluit af met wat Zaans Zilver voor haar betekent ”Ik ben alleen, maar als ik in de ochtend bij FluXus binnenkomt krijg ik een knuffel van die en van die. De sociale contacten zijn heel belangrijk, dan is er de aandacht. Ik kijk er zo naar uit iedere week. Ik laat Zaans Zilver nooit vallen. Al zou het niet meer zelf kunnen, zou ik wel komen kijken en in contact blijven. Het is een leuke groep samen, een deel van mijn leven.”

Zaans zilver is een Open Podium project voor 60-plustalent te stimuleren om theater, zang en muziek te maken. Pianobegeleiding door Rob Stoop, koordirigent Daphne Groot, coaching solisten door Liekje Welten, met medewerking van Cees Halff en Dirk van Duijne. Het concert is van 13.00 uur (inloop vanaf 12.30) tot 14.30 uur. Kaarten a €16,00 zijn verkrijgbaar aan de deur of via de website van de Bullekerk.