Zaanse bandavond in DE FLUX Met Kingfisher, Squaredogs en D’railed!

Datum/Tijd
za 10-02-2024
20:30 uur

Locatie
Podium De Flux
Hemkade 48
1506 PS Zaandam

Categorieën


10FEB20:30KINGFISHER, SQUAREDOGS & D’RAILEDPodium DE FLUXVoorverkoop€ 7,50Deurverkoop€ 10,00TICKETS

Kingfisher in DE FLUX
 

Kingfisher

Kingfisher is een zeskoppige band uit de Zaanstreek. Na een lange pauze is de band – die oorspronkelijk werd opgericht in 2000 – weer bezig met nieuw materiaal. De muziekstijl zou omschreven kunnen worden als pop/rock, maar dat zou het brede geluid van de band tekort doen. Het gebruik van verschillende instrumenten zorgt voor een rijk en veelkleurig geheel. Soms klinkt de muziek mysterieus en dromerig, dan weer is ze broeierig en opzwepend – maar de bitterzoete romantiek van de verhalen van frontman Fons de Haan staat altijd centraal.

Bezetting:
Fons de Haan: zang
Dimitri Kruythoff: gitaar
Jeroen Knaap: toetsen
Daniël de Vries: basgitaar
Jan Groenendaal: percussie
Arjen Knaap: drums

Squaredogs
De troemruchte Zaanse rhythm & blues en rockband uit de late 80’ is terug! Ontstaan tijdens de Popmarathon in Drieluik, brengen ze dampende R&B en rock geïnspireerd door het Zaanse en Amsterdamse nachtleven waar de heren heel vaak te vinden waren met optredens in o.a. Ruigoord, Koninginnedag, De Stip, Malou Melo, Drieluik, Kraakpanden, obscure feesten, Radio 3 en veel kleine broeierige cafeetjes.

Boegbeeld Frank van Pardo is helaas afgehaakt, maar de overgebleven vier bendeleden brachten begin 2023 een warm eerbetoon aan hun makker tijdens een memorial in de Bullekerk en doen dat op veler verzoek nogmaals deze avond!

Bezetting:
Ruben Taris: zang/gitaar
Marc Keijzer: gitaar
Jean-Marie de Boer: basgitaar
Rob Hendriks: hardhouthakker