We are (not) Tupac Shakur – DIEHELEDING

Datum/Tijd
do 18-04-2024
20:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Aan welke helden trek je jezelf op? Met die vraag stoeit muziektheatercollectief DIEHELEDING in We are (not) Tupac Shakur. Al rappend bewegen ze zich door de geschiedenis van de heldenverhalen om te eindigen bij het grillige levensverhaal van de Afro-Amerikaanse rapper Tupac. Liefde voor hiphop gaat hand in hand met maatschappelijke vragen als: kunnen we ons door Tupacs activistische muziek laten inspireren, maar zijn vrouwonvriendelijkheid negeren? Of kunnen we ons alleen identificeren met de helden die in alles op ons lijken?

Naast het leven van Tupac, is het iconische boek De held met de duizend gezichten van Joseph Cambel een belangrijke inspiratiebron. Hij beschrijft de iconische heldenverhalen uit de geschiedenis, en probeert zo een universeel verhaal te vertellen over de manier waarop we door de eeuwen heen onze helden hebben geportretteerd.

“DIEHELEDING maakt energiek muziektheater met altijd één been in de (theater)geschiedenis en één been in de hedendaagse (muziek)cultuur. In ons werk proberen we een nieuwe theatervorm uit te vinden, waarbij we ons telkens opnieuw afvragen wat er gebeurt als de kunstvormen theater en hiphop gecombineerd worden.”

Kleine ZaalBestel