wandelen voor het goede doel met de Eerste Zaanse Wijnwandeling

Datum/Tijd
zo 30-06-2024
13:00 uur

Locatie
KLTV Krommenie Clubhuis 'De Lobbie'
Rosariumlaan 47
1561 SX Krommenie

Categorieën


De Rotaryclub De Zaan-Zaandijk organiseert de Eerste Zaanse Wijnwandeling.
De Rotaryclub De Zaan-Zaandijk organiseert de Eerste Zaanse Wijnwandeling. 

Wandelaars kunnen starten tussen 13.00 en 14.00 uur bij tennisvereniging KLTV. Rosariumlaan 47 in Krommenie. Daar ontvangen alle deelnemers een stempelkaart, routebeschrijving en duurzaam proefglas. Het eerste glas wijn wordt bij KLTV zelf genuttigd. 

Bij elk te proeven glas wijn krijgt de deelnemer een enthousiaste uitleg. Tijdens de wandeling zijn er drie verschillende proeflocaties, waar per locatie één wijn en een klein hapje wordt aangeboden. De drie tussenliggende proeflocaties zijn: het Dorpshuis Krommeniedijk, de Hervormde Kerk Krommeniedijk en ook de locatie van het goede doel zelf: Wildopvang Krommenie. De Wijnwandeling eindigt weer bij KLTV, waar het vijfde en laatste glas wijn geproefd kan worden.

Initiatief

Ruben Valenteyn, betrokken projectcommissielid: “Intern stelden we onszelf de vraag om iets nieuws te organiseren dat laagdrempelig en aantrekkelijk van aard is. Onder het genot van een glas wijn waarbij de gebeurtenissen van het afgelopen weekend werden besproken, ontstond spontaan het idee van de wijnwandeling. Zorgvuldig hebben wij de datum van 30 juni gekozen: op deze middag is er namelijk geen programma van het EK voetbaltoernooi. Op basis van de eerste reacties kan de Eerste Zaanse Wijnwandeling zo maar een succes worden. Wij hopen dat velen zich zullen aanmelden. Wij ontvangen de deelnemers graag.” 

Deelnemen

Deelnemen kost € 30,- inclusief wijnen en hapjes. Tickets zijn verkrijgbaar via de website Eerste Zaanse Wijnwandeling: www.rotary.nl en kunnen via de link Link2Ticket Shop worden aangeschaft. Aan het einde van de middag wordt er een cheque overhandigd aan de vertegenwoordigers van Wildopvang Krommenie.

Wildopvang Krommenie

Tijdens de strenge winter in 1962/1963 was het echtpaar Jan en Ann van Briemen begaan met de vogels die het moeilijk hadden door de kou. De vogelopvang was geboren, dat vooral bekendheid kreeg als Vogelopvang Zaanstreek. In de loop der jaren is de organisatie verder ontwikkeld, nog steeds draaiend op vrijwilligers, tot Wildopvang Krommenie. In 2018 is het officieel onderdeel geworden van de Dierenbescherming. Wildopvang Krommenie is gericht op het opvangen en verzorgen van zieke en kwetsbare vogels, hazen en egels. Het doel is altijd dat deze dieren weer aangesterkt vrijgelaten worden in de natuur.

Rotaryclub De Zaan-Zaandijk

Rotaryclub De Zaan-Zaandijk is een serviceclub dat door het organiseren van grote en kleine events een bijdrage levert aan de samenleving. De laatste geld generende acties waren twee golftoernooien voor Het Buitenhuis, discofeesten in Bullekerk voor de Zaanse Dierenambulance en Zwemlessen voor Zaanse kinderen als ook vlak voor de Coronaperiode 2 grote benefietgala’s voor Het Vergeten Kind.