Uitnodiging voor kraamvisite bij de Vrienden van het Kerkepad

Datum/Tijd
wo 29-05-2024
14:00 - 17:00 uur

Locatie
IJsclub Nova Zembla
Dorpsstraat 214 a
1531 HS Wormer

Categorieën Geen Categorieën


Meerkoet met nieuw leven.

Vrienden van het Kerkepad nodigt op 29 mei van 14.00 tot 17.00 uur iedereen uit om op kraamvisite te komen om de geboorte te vieren van het vele nieuwe weidevogelleven op het terrein van natuurijsbaan Nova Zembla, Dorpsstraat 214a.
Op het terrein, een stiltegebied én kraamkamer, kom je nieuw leven tegen van de Tureluur, Grutto, Kievit, Meerkoet en Krakeend. De kleintjes lopen rond onder scherp toezicht van de bezorgde ouders. De natuurijsbaan is bij uitstek geschikt voor de jonge weidevogels omdat het gras er hoog is en de grond drassig. De eieren kunnen in alle rust uitgebroed worden. 
“De toch al bedreigde populatie van weidevogels moet wijken voor een tenniscomplex, zo heeft de gemeenteraad van Wormerland onlangs besloten. Door dit besluit negeert de gemeenteraad de natuurwaarde van dit unieke stukje Wormer- en Jisperveld. Immers, de weidevogels zijn selectief in het kiezen van hun broedgebied. Vrienden van het Kerkepad blijft zich inzetten om de beleving van het Kerkepad te behouden. Zo veel leven, met het blote oog voor iedereen zichtbaar. Het blijft bijzonder”, aldus de Vrienden.
Er is – naast jong leven – koffie, thee, limonade mét beschuit en muisje