U wordt zo gered – La Traviata

Datum/Tijd
vr 24-05-2024
20:30 uur

Locatie
De 2e Verdieping - Magazijn14 (unit 2.01)
Affuitenhal 1
1505 RE Zaandam

Categorieën


Op vrijdag 24 mei komt Calmer Roos terug op de 2eVerdieping. Deze aflevering van Opera Sessions gaat over de machteloze Violetta Valéry – professionele partygirl en niet-zo-respectabele dame in het Parijs van de 19e eeuw – die stijlvol en hartverscheurend ten onder gaat in Verdi’s La Traviata.

Gevoelig en intelligent, verlangt ze heimelijk naar een ontsnapping uit het leeghoofdig escort-bestaan, maar als de liefde zich aandient is er natuurlijk altijd een schoonvader die je levensgeluk komt verstoren. In een zeldzaam emotionele rollercoaster van een duet komt hij vertellen dat je als vrouw niet zomaar zelf iets van je leven kunt maken. Ze walst haar einde tegemoet tot Verdi en de TBC haar de adem benemen. Wij vragen ons af: hoe komt Verdi aan die afstandsbediening voor ons gevoelsleven? En waarom moeten vrouwen in 19e-eeuwse werken toch altijd zo kapot? Over opera als onbedoelde emancipatiemachine.

Aan de piano, in audiofragmenten en verhalen gaan we met Calmer Roos op zoek naar de alchemie van Verdi – zijn vermogen om tegelijk verheven en populair te zijn.

We vinden het ontzettend leuk dat hij weer bij ons komt spelen. En jij kunt daarbij zijn!