Top gipsy-jazzgitarist Jimmy Rosenberg in de Wormerveerse Vermaning

Datum/Tijd
zo 26-05-2024
15:00 uur

Locatie
Wormerveerse Vermaning
Zaanweg 57
1521 DM Wormerveer

Categorieën


Jimmy Rosenberg header

Jimmy Rosenberg

26 Mei om 15:00
Top gipsy-jazzgitarist in de Wormerveerse Vermaning, Zaanweg 57, Wormerveer
Jimmy Rosenberg is een begrip onder gitaristen en meester van de gypsy jazz. Al op zeer jonge leeftijd maakte hij furore over de hele wereld. Hij speelde in het Concertgebouw met violist en gypsy jazz-pionier Stéphane Grappelli en in Carnegie Hall met Les Paul en George Benson.

Jimmy is een neef van de leden van het Rosenberg Trio. Critici toen en nu zien in Jimmy de enige, echte opvolger van Django Reinhardt. Hij trad op door heel Europa. Van het Concertgebouw tot Django festivals in Oslo en Parijs.
Maar in 2004 raakte Rosenberg steeds verder verstrikt in zijn eigen leven, waar muziek niet meer altijd de boventoon voerde.

Na jaren van stilte pakte hij de gitaar weer op. Meteen waren daar weer lovende kritieken. In 2022 werd hij prompt geboekt als sterspeler op het Jazz Festival in Milaan en keerde hij in de zomer van dat jaar ook terug op het podium van Samois-sur-Seine, het beroemde Django Reinhardt Festival in Frankrijk. Ondertussen stromen de aanvragen van over de hele wereld opnieuw binnen.
En nu ook in de Wormerveerse Vermaning, een niet te missen kans!

Zaal open: 14.30 uur

Fotograaf: Johan Lissens