Teckelrennen Noord Holland

Datum/Tijd
zo 09-06-2024
12:30 - 15:30 uur

Locatie
Sportpark Kalverhoek
Zuiderweg 72
1456 NH Wijdewormer

Categorieën Geen Categorieën


Neem contant geld mee, wanneer je iets wilt gebruiken. Pinnen is niet mogelijk. Inschrijven vanaf 12.30 uur. De race start 13.30 uur.
Voor velen een jaarlijks festijn dat niet mag worden gemist. In het kort volgt hier een uitleg voor nieuwe deelnemers die dit nog nooit hebben meegemaakt en die dit jaar zeker moeten komen. Steeds verschijnen twee (of meer) teckels aan de start die slechts één opdracht hebben: zo snel mogelijk, sneller dan de tegenstander, naar de baas rennen die aan de andere kant van het parcours (ongeveer 50 meter) middels piepballen, fluitjes en aanmoedigingen probeert om zijn teckel als eerste over de finish te laten gaan. De snelste teckel gaat naar de volgende ronde. Er zijn teckels die linea recta over de finish gaan, maar er zijn – en dat is eigenlijk leuker voor de omstanders – teckels die hun opdracht vergeten en “iets” anders gaan doen. We hebben een regel. Per eigenaar mogen er maximaal twee honden worden ingeschreven. Zo heeft iedereen evenveel kans op een prijs(je). Enige uitzondering op deze regel is inschrijving in de puppy of senioren klasse. Dat mag altijd.
Geoefende en ongeoefende deelnemers, jonge en oude honden, alle teckels zijn welkom. Plezier om de capriolen van de teckels staat voorop. Het enige dat je mogelijk nodig hebt, is een speeltje, balletje of piepbeestje of etenswaar waarvoor je teckel als een bezetene gaat rennen. Vergeet ook niet een kleedje, waterbak en parasol voor als het warm is!