Saman Amini – Saman Amini’s Integratieplan – Uitverkocht

Datum/Tijd
vr 08-03-2024
20:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Wegens daverend succes gaat Saman Amini’s Integratieplan dit theaterseizoen in reprise! Afgelopen theaterseizoen speelde Saman Amini deze voorstelling in de theaters door heel het land. Het leverde uitverkochte zalen, lovende recensies en razend enthousiast publiek op. De voorstelling werd genomineerd voor De Neerlands Hoop en geselecteerd voor de Cabaret Collectie van het Theater Festival. 

Saman Amini’s Integratieplan zet op hilarische, intieme en bij vlagen pijnlijke wijze uiteen hoe we omgaan met elkaar in de multiculturele samenleving. Gewapend met persoonlijke verhalen en een veelheid aan sketches en songs neemt Amini ons mee op zijn reis naar het ‘Nederlanderschap’. Van zijn kinderjaren in Teheran, de tijd na het AZC in Brabant tot aan zijn studie aan de Toneelacademie Maastricht, altijd zoekt hij antwoord op de vragen: waar ben ik thuis en wanneer ben ik eindelijk volledig geïntegreerd?

Saman Amini produceert met zijn eigen stichting Black Sheep Can Fly, samen met regisseur en schrijver Nima Mohaghegh, menselijke en maatschappelijk urgente verhalen die onderbelicht zijn in het theater, maar wel degelijk onderdeel uitmaken van onze samenleving.

De pers over de voorstelling

”Beste cabaretvoorstelling van 2022. Amini bereikt op zijn eigen wijze een perfecte symbiose tussen cabaret en theater, tussen licht en donker, tussen trauma en relativering.” – Ron Rijghard, NRC ★★★★★

“Saman Amini neemt de Nederlander én zichzelf op de hak in zijn hilarische show”  – de Volkskrant ★★★★

“Geestig, verbindend, maar ook op een manier die, terecht, een beetje pijn doet.” – Het Parool

“Prachtig schurend cabaret van ras performer” – Scènes ★★★★

Kleine Zaal
reprise
Uitverkocht