Open Kerk van Krommeniedijk met expositie van Jaap Klaver

Datum/Tijd
zo 17-03-2024
13:00 - 16:00 uur

Locatie
De kerk van Krommeniedijk
Krommeniedijk 182
1562 GT Krommenie

Categorieën


Na 4 wintermaanden zonder open dagen, is er zondag 17 maart van 13.00-16.00 uur weer een open middag in het kerkje van Krommeniedijk. 

Er is dan van alles te zien m.b.t. de historie van de in 1755 gebouwde kerk en de vroegere kerken die op deze plaats hebben gestaan. Hoe zag het landschap rond Krommeniedijk er in het verleden uit en wat is het verhaal achter de kluistafel uit de 17e eeuw die te zien is in de consistoriekamer? Komt het allemaal zien en horen, er zijn vrijwilligers aanwezig die er alles over kunnen vertellen.

Ook is er een expositie te zien van de schilderijen van Jaap Klaver. De expositie is ook te zien tijdens de concerten van 24 maart en 28 april.  Zie ook onze website www.kerkvankrommeniedijk.nl 

Jaap maakt zijn schilderijen meestal aan de hand van een schets die hij ergens onderweg heeft gemaakt. Zo is, als voorbeeld, ook de serie “Fabrieken langs de Zaan” tot stand gekomen. De schetsjes maakt hij in één keer in schetsboekjes van 15×20 centimeter. Die boekjes zijn een inspiratiebron voor als hij weer een onderwerp voor een volgend schilderij zoekt.

Een tweede manier van werken vormt een schilderij dat spontaan, zonder voorschetsen, ontstaat. Vaak weet Jaap van te voren niet hoe het schilderij zich zal ontwikkelen. Tijdens het schilderen “gebeurt” het. Zoals een bloem zich langzaam opent, ontstaat een schilderij. Hij laat dat gebeuren en het resultaat is over het algemeen “wat het is”.

De expositie is te zien tijdens de open middagen op 17 maart en 21 april, van 13.00-16.00 uur. En tijdens de concerten van 24 maart en 28 april.

Zie voor informatie ook onze website www.kerkvankrommeniedijk.nl