Ontdek de toekomst én het verleden rond de Nauernasche Vaart

Datum/Tijd
za 25-05-2024
10:00 - 17:00 uur

Locatie
Vermaning Krommenie
Noorderhoofdstraat 46
1561 AV Krommenie

Categorieën


Op zaterdag 25 mei is de voorjaarsmarkt van Krommenie. Met een informatiekraam staat de gemeente Zaanstad ook op de markt. Hier kunt u tusen 10.00 en 17.00 uur terecht voor informatie over de toekomst van Zaanstad Noord. U kunt ook aansluiten bij verschillende leuke activiteiten rondom de Nauernasche vaart, zoals een wandeling met een historicus of een stedenbouwkundige.

Kom binnen bij de Vermaning Krommenie en ga in gesprek

Wilt u meer informatie over de ontwikkelingen rondom de Nauernasche Vaart en het dorpslint van Krommenie ? Stap dan binnen bij de Vermaning in Krommenie! Ook kunt u hier uw ideeën voor het gebied met mensen van de gemeente delen. U bent welkom in de Vermaning in Krommenie tussen 10.00 en 17.00 uur.

Sluit aan bij het gesprek over de cultuur en samenleving in uw dorp

Benieuwd hoe we de cultuur in Zaanstad Noord kunnen behouden en versterken? Luister dan naar het gesprek tussen verschillende culturele en maatschappelijke partijen in de Vermaning. Het gesprek start om 15.00.

Ga op expeditie langs de Nauernasche Vaart

Het gebied aan beide kanten van de Nauernasche Vaart heeft een bijzondere geschiedenis. En de komende jaren gaat er veel gebeuren.

Wandel langs de ontwikkelingen en bijzondere plekken bij de Nauernasche Vaart. Leer het gebied kennen en denk mee over de toekomst! Dit kan op drie manieren: 

  • Wandel mee met een stedenbouwkundige: de wandeling duurt ongeveer een uur en start om 13:30.
  • Wandel mee met een historicus: de wandeling duurt ongeveer een uur en start om 13:30.
  • Ga zelf op onderzoek uit met de interactieve routekaart: u wandelt een route langs bijzondere plekken. De kaart is op de dag zelf op te halen bij de informatiekraam op de markt of in de Vermaning.

Wilt u met een van de georganiseerde wandelingen meedoen? Geef u dan op door een mail te sturen naar maaknoord@zaanstad.nl. Per wandeling zijn er 20 plekken beschikbaar.