NJMT brengt Urinetown naar Oostzaan

Datum/Tijd
zo 16-06-2024
14:30 uur

Locatie
De KunstGreep
Kerkbuurt 4
1511 BD Oostzaan

Categorieën


Urinetown

Op 15 en 16 juni 2024 speelt het Nationaal Jeugd Musical Theater haar nieuwe zaterdagproductie: Urinetown.

Regie: Tommie Kinneging, Muzikale Leiding: Esther Schoenmakers, Choreografie: Menno Leemhuis.

Er heerst een verschrikkelijke waterschaarste in het rokerige, armoedige, apocalytische stadje dat de setting is voor Urinetown de musical. In een extreme poging om de waterconsumptie te reguleren heeft de regering een verbod op privé-toiletten ingesteld. De burgers worden gedwongen om openbare toiletten te gebruiken waar ze voor moeten betalen. Die openbare toiletten worden beheerd door de manipulatieve eigenaar R Kleinhart. Plassen is duur of gevaarlijk, want als je weigert te betalen word je zonder pardon meteen afgevoerd naar Zeikstad.
Wat is Zeikstad? Niemand weet het, want van de mensen die naar Zeikstad zijn afgevoerd wordt nooit meer iets vernomen. Bobbie Goud heeft er genoeg van en spoort de burgers aan in opstand te komen. Maar de situatie wordt ingewikkeld als hij verliefd wordt op Lot, de dochter van dhr Kleinhart…

Urinetown is een satirische parodie op musical. Het is een duister verhaal over hebzucht, corruptie, onderdrukking, angst, liefde en revolutie, maar is verpakt in een hele grappige, extravagante vorm. De “knipogen” naar grote musicals als ‘Les Miserables’ worden stevig ingezet en maken Urinetown hilarisch!

Geef je nu op voor de audities. Iedereen van 7 tot 27 jaar mag auditie doen!

Muziek en liedteksten: Mark Hollmann
Verhaal en liedteksten:Greg Kotis
Vertaling: Jurrian van Dongen

URINETOWN werd geproduceerd op Broadway in September, 2001. Door de Araca Group and Dodger Theatricals in samenwerking met  TheaterDreams, Inc., en Lauren Mitchell.

Deze productie kwam tot stand in samenwerking met Auteursbureau ALMO bvba, in opdracht van Music Theatre International Europe.

Urinetown is te zien op 15 juni 2024 om 19:30u en op 16 juni 14:30u in Theater de Kunstgreep in Oostzaan.