Muziek in de Kogerkerk | Diana Johnston, zang en Bas Westerhof, orgel

Datum/Tijd
za 03-02-2024
16:00 uur

Locatie
Kogerkerk
Kerkstraat 14
1541 HA Koog aan de Zaan

Categorieën


Op zaterdag 3 februari vindt in de historische Kogerkerk een concert plaats, verzorgd door Diane Johnston, zang en Bas Westerhof, orgel.

Diane Johnston heeft gestudeerd aan de bekende Schumann Akademie, waarbij ze zich specialiseerde in het grote operarepertoire. Rollen had zij in onder andere werk van Humperdinck en Mozart. In de opera Carmen van Bizet zong zij de hoofdrol van Carmen. Momenteel werkt zij in het onderwijs. Daarin gebruikt zij de muziek om taalarme kinderen een nieuwe woordenschat aan te leren.

Bas Westerhof die reeds meerdere keren in de Kogerkerk heeft opgetreden, studeerde aan het conservatorium in Den Haag en voltooide zijn Master Orgel bij Jos van der Kooij. Hij heeft zich gespecialiseerd in de Franse symfonische orgelmuziek.

Het programma heeft een duidelijke Franse kleur. Naast de aria ‘Erbarme dich’ van Bach klinkt onder andere werk van Massenet, Widor en Saint Saens. Op orgel klinkt de virtuoze Fantasie die Lemare maakte over Carmen van Bizet.

Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Kogerkerk. Aanvang 16:00 uur. Kerk open vanaf 15:15 uur. Toegang vrij.