Mouna Laroussi – Waanzien

Datum/Tijd
wo 06-03-2024
20:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


In Waanzien neemt Mouna met haar alterego Fatima en een bont gezelschap aan karakters verschillende onderwerpen als het vluchtelingendebat, opvoeding, migratie, integratie, discriminatie en emancipatie eens goed onder de loep. Mouna gaat het hebben over kijken, zien en gezien worden, door een bril kijken, begluren, wegkijken en in de gaten houden. We zien elkaar misschien nog wel, maar kijken vaak niet verder dan onze neus lang is. We zetten onze oogkleppen op. Kijken elkaar met de nek aan. En vergroten zo onze blinde vlek.

Mouna laat zien dat al dat kijken kan leiden tot hilarische misverstanden. Ze pleit ervoor elkaar liefdevol in gaten te houden. Want je weet: uit het oog, uit het hart. Dit alles in een multidisciplinaire vorm met dans, beweging en theater. Waanzien ontroert, maakt je aan het lachen en bovenal… verbindt.

Over Mouna Laroussi
Mouna Laroussi (1981) gebruikt haar Marokkaanse en Nederlandse wortels om actuele maatschappelijke onderwerpen en culturele verschillen aan te snijden in haar werk. Dit vertaalt ze door verschillende crossovers in dansstijlen en theaterdisciplines in te zetten in haar voorstellingen.

Kleine ZaalBestel