Matt Bianco, de legendarische Britse popgroep – Uitverkocht

Datum/Tijd
vr 29-03-2024
20:30 uur

Locatie
Podium De Flux
Hemkade 48
1506 PS Zaandam

Categorieën


29MAA20:30MATT BIANCODE LEGENDARISCHE BRITSE POPGROEPPodium DE FLUXVoorverkoop€22,00Deurverkoop€25,00TICKETS

 
‘Sommige dingen worden gewoon beter met de tijd. Rode wijn en zelfvertrouwen, bijvoorbeeld, of Matt Bianco.’ Op 29 maart nemen we je mee op reis door muzikale decennia Matt Bianco, de legendarische Britse popgroep.

Matt Bianco, vernoemd naar een fictieve spion uit de jaren zestig, wordt over de hele wereld bewonderd vanwege hits als ‘Half a minute‘, ‘Get out of your lazy bed‘, ‘Whose side are you on?‘ en ‘Yeh Yeh‘.

Voor hun vijftiende album ‘Gravity’ werkte frontman, zanger en songwriter Mark Reilly samen met jazzsaxofonist Dave O Higgins en zijn band. Hun missie: het nieuw leven inblazen en moderniseren van de bossanova- en jazz roots van Matt Bianco. Het resultaat is een energieke, maar verfijnde verzameling van tien originele nummers, met genoeg diepgang om hun meest verfijnde bewonderaars te plezieren en veel nieuwe fans aan te trekken die misschien zijn aangestoken door de jazzbug via Gregory Porter of Jamie Cullum.

Mark Reilly: ‘Ik denk dat de muziek die we nu maken hetzelfde is als eerst, maar volwassener. Het past bij onze leeftijdsgroep en ons. We voelen ons er comfortabel bij en we hopen dat luisteraars zich ook comfortabel zullen voelen bij de hele nieuwe Matt Bianco: een stijlvol, cool en verfijnd geluid voor onze tijd en daarna.’