Mark Nieuwenhuis – NU samen met TOEN.

Datum/Tijd
vr 02-02-2024
20:30 uur

Locatie
De Groote Weiver
Industrieweg 1a
1521 NA Wormerveer

Categorieën


Mark Nieuwenhuis

  • Concert

vrijdag, feb 02, 2024Open: 20:00Aanvang: 20:30Prijs: GRATIS


NU samen met TOEN.
Trompettist, fotograaf en filmmaker Mark Nieuwenhuis presenteert in De Groote Weiver zijn visuele werk onder begeleiding van een bijzondere voor de gelegenheid samengestelde band.

We maken beslissingen beïnvloed door de omstandigheden van het moment, maar dragen ook ons verleden met ons mee dat ons op een bepaalde manier leert kijken en luisteren. De muziek die gaat klinken ontstaat enerzijds door het reageren op elkaar en de beelden, maar ook door de muziek die ons heeft beïnvloed. De beelden zijn het resultaat van observaties van wandelingen zonder uitgestippelde route, maar hebben zich gaandeweg in stijl ontwikkeld.

Mark Nieuwenhuis is bekend van vele Zaanse bands zoals Velatropa, Zaans Schrikbewind, Pakhuis, Nas Drovje. Ook was hij Zaans stadscomponist en presenteerde zijn werk onder de naam Soundstad.

Verder werkte hij oa. ook voor bands en artiesten als Giannis Haroulis, Kasba, Corrie van Binsbergen, Frederique Spigt, Douzi, De Kift, Amsterdam Klezmer band.

Bezetting: Mark Nieuwenhuis – trompet / bastrompet Jan Jaap Doeven – gitaar Erika Middleton Sharpe – electrische bas / contrabas Steven Coppens – drums

Na afloop DJ Orquesm

Vrijdag 2 februari 2024
Zaal open 20.00 uur
Aanvang concert 20.30 uur
Entree vrij, donaties na afloop.