Luchtige lezing op de luie zondagmorgen over de jaren ’50 en ’60

Datum/Tijd
zo 14-01-2024
11:00 - 12:45 uur

Locatie
Buurthuis De Vuister
Molenwerf 44
1541 WR Koog aan de Zaan

Categorieën


Op zondag 14 januari is er weer een luchtige lezing op de luie zondagmorgen in buurtcentrum De Vuister, Molenwerf 44 in Koog aan de Zaan. De lezing wordt gegeven door Hans Luiten en gaat op deze zondagochtend over:

De jaren ’50 en ’60

De vrouw was “handelingsonbekwaam” tot 1956 en mocht dus niet zonder man of vader een document ondertekenen. De man was “hoofd van het gezin”. Burgemeester konden het zich veroorloven de film “Rock around the clock” te verbieden of zonder geluid te laten draaien. Tot zover het stereotype beeld van de jaren vijftig. In de jaren zestig zagen we opeens jongeren die zich manifesteerden: muziek in het Kralingse Bos, Damslapers, jongeren die naar Afghanistan afreisden over de hippie trail, de opkomst van Provo en Veronica, de winst van D66 en de Boerenpartij. Was Nederland binnen één generatie zo sterk veranderd? Of is dit een karikatuur? En als er dan wel veel veranderde: wat waren dan de oorzaken? Aan de hand van vermakelijke beelden behandelt Hans Luiten deze vragen. Kom genieten van Provo’s en Pleiners, grote gezinnen en geleide loonpolitiek, migratie en Dolle Mina.

De lezing is van 11.00 tot 12.45 uur en de kosten zijn € 8,00. Vanwege de grote belangstelling voor de lezingen van Hans Luiten adviseren wij om u van te voren aan te melden via: info@devuister.nl