Inloopbijeenkomst over vervanging Brug Krommenie

Datum/Tijd
wo 07-02-2024
19:00 - 21:00 uur

Locatie
De Groote Weiver
Industrieweg 1a
1521 NA Wormerveer

Categorieën


De provincie houdt op woensdag 7 februari een inloopbijeenkomst over de vervanging van de Brug Krommenie tussen Wormerveern en Krommenie, waar bezoekers informatie kunnen krijgen over de nieuwe brug en over de ideeën voor een omleiding van het verkeer.

De uit twee delen bestaande Brug Krommenie in de N203 is bijna aan het eind van zijn levensduur. De provincie wil de beide bruggen daarom vervangen. De zuidelijke brug wordt vervangen door eentje die twee keer zo breed is. Dit maakt het mogelijk om het verkeer van beide richtingen over deze nieuwe brug te laten rijden. De intentie is om daarna ook de noordelijke brug te gaan vervangen. Beide bruggen worden een aantal meters opgeschoven, zodat ze in lijn komen te liggen met de naastgelegen spoorbrug en schepen eenvoudiger kunnen passeren. De werkzaamheden om de zuidelijke brug te vervangen starten naar verwachting in 2026 en zijn in 2028 afgerond. Daarna kan de noordelijke brug vervangen worden.

De inloopbijeenkomst wordt mede georganiseerd door ingenieursbureau Arcadis en wordt gehouden in De Groote Weiver aan de Industrieweg 1A in Wormerveer. Geïnteresseerden zijn daar welkom tussen 19:00 uur en 21:00 uur.