Informatieavond Rosarium Vriendentuin

Datum/Tijd
do 06-06-2024
19:00 - 21:00 uur

Locatie
Buurtcentrum De Pelikaan
Kervelstraat 185-A
1562 AJ Krommenie

Categorieën


Er gebeurd veel in Krommenie. Eén van die dingen is de Rosarium Vriendentuin in het Rosariumpark. Een kleine groene oase van biodiversiteit en gezelligheid. Hier bevindt zich een openbare buurtmoestuin waar jong en oud in de aarde wroeten of gezellig koffie drinken.

Al meer dan tien jaar wordt dit gerund door vrijwilligers uit de buurt. Het is hiermee ook één van de oudste buurtmoestuinen in de Zaanstreek. Niet te verwarren met volkstuintjes waar iedereen zijn eigen stukje heeft. In de Rosarium Vriendentuin gaat het erom dat wij elkaar ontmoeten en bewust worden van het belang van (eetbaar) groen.

Omdat we altijd groene handjes kunnen gebruiken houden we op donderdag 6 juni een informatieavond in de Pelikaan.

Er zal wat verteld worden over de Vriendentuin zelf door Nora Swagerman. Verhalenverteller Jacob Passander, ook bekend als Stadsvos zal een kort verhaal vertellen en Ton neemt groente mee. Bij mooi weer is er ook de mogelijkheid om even onder begeleiding van één van ons naar de buurtmoestuin zelf te lopen.

Groene handjes zijn altijd welkom en ook als je denkt dat je zelf geen groene handjes hebt ben je meer dan welkom. Er is altijd genoeg te doen en bij ons geldt ook echt:

Hoe meer zielen hoe meer vreugde. Hoe meer groen hoe meer toekomst voor ons allemaal.

 

Meer Informatie Rosarium Vriendentuin.

De Rosarium Vriendentuin is een openbare moestuin voor en door buurtbewoners.

Het is de bedoeling dat we samen tuinieren en oogsten. Wij willen graag veel buurtbewoners bij dit mooie stukje Zaans groen betrekken door middel van leuke activiteiten, zoals Verhalen in het park, meewerkdagen, een buurtpicknick en meer.

Kom gerust eens langs in het Groenpark (Rosariumpark) te Krommenie.

Op dinsdag en vrijdag tussen 15:30 en 17:30  zijn er altijd wel mensen.

Volg ons op facebook: Rosarium Vriendentuin