HVZ Hengelsportbeurs

Datum/Tijd
zo 25-02-2024
10:00 - 14:00 uur

Locatie
Sporthal Wormer
Spatterstraat 21
1531 DA Wormer

Categorieën


De HVZ organiseert elk voorjaar een voor iedereen gratis toegankelijke hengelsportmanifestatie; de HVZ Hengelsportbeurs. In 2024 is deze op zondag 25 februari in de Sporthal Wormer aan de Spatterstraat 21. 
(let op een nieuwe locatie!)
 
De kern van de beurs wordt gevormd door de presentaties van de vele HVZ-commissies. 
Elk actief op een bepaald terrein van de hengelsport. Van vliegvissen en vlieg binden, roofvissen tot zeevissen. Alles wat vissen in en de Zaanse polders, de vele gemeente en regionale wateren, aan de sportvisser te bieden heeft.
Rond de kern van de beurs, het terras, vindt je een keur aan regionale hengelsportzaken, watersport en visvakantie bedrijven met aantrekkelijke aanbiedingen voor het nieuwe seizoen. Verder voorlichting door overkoepelende of specifieke hengelsportorganisaties als Sportvisserij Nederland en de Vereniging van Nederlandse Roofvissers. 
 
De watersport wordt niet vergeten. Denk hierbij aan bellyboats, dieptemeters en fishfinders, elektro motoren en zelfs enkele complete visboten worden aangeboden.
 
Er is dit jaar speciaal aandacht voor het loodvrij vissen. Bij enkele deelnemers kun je het vislood voordelig omruilen voor minder schadelijke producten als Tungsten, zink, kiezels of ander materiaal.
 
Er worden lootjes verkocht voor het rad van fortuin waar je prachtige, door de winkeliers en HVZ beschikbaar gestelde hengelsportprijzen, te winnen zijn voor een luttel bedrag. 
De voorbereidingen zijn nog gaande maar misschien zit er wel een complete vis-reis of elektro motor tussen.
 
Je kunt op onze beurs lid worden van de HVZ en je HVZ VIS-pas bestellen. 
Leden kunnen er op vertoon van hun HVZ VIS-pas voor HVZ viswater terecht voor een speciale Nachtvis en/of Derde Hengeltoestemming.
Of wanneer je wedstrijden vist
voor je gratis leefnet vergunning om je gevangen vissen even te bewaren tot de weging.
 
 
 
 
Speel mee met ons Rad van Fortuin bij het terras terwijl je uitrust bij een consumptie met een consumptie.
 
 
 

 
De grootste attractie van de beurs is de Ruilbeurs.
Bekend tot ver buiten de Zaanstreek waarvoor men graag en vroeg in de rij staat. Een specifieke hengelsport marktplaats waar je overtollige hengelspullen een tweede leven krijgen en waar je zelf voor weinig iets moois aanschaft.

Hoe en waar je je overtollige spullen kunt aanbieden voor verkoop lees je hier, onder Ruilbeurs Info.